Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Agora

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2009Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 237109EAN: 6438044259650

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Al­ku­peräi­sen Va­nil­la Skyn ja tyy­likkään goot­tit­ril­le­rin The Ot­hers oh­jaa­ja läh­ti liik­keel­le ast­ro­no­mia-ai­hees­ta, jo­ka laa­je­ni yllättäen his­to­rial­li­sek­si ee­pok­sek­si.

Al­ku­peräi­sen Va­nil­la Skyn ja tyy­likkään goot­tit­ril­le­rin The Ot­hers oh­jaa­ja läh­ti liik­keel­le ast­ro­no­mia-ai­hees­ta, jo­ka laa­je­ni yllättäen his­to­rial­li­sek­si ee­pok­sek­si.
Ai­he­pii­ri on­kin mieltä kii­hot­ta­va. Vuo­den 300 Alek­sand­rias­sa al­koi us­kon­nol­li­nen kei­tos kie­hua, kun an­tii­kin Roo­man ju­ma­lia pal­vo­vat jou­tu­vat kiih­kei­den us­kon­nol­lis­ten liik­kei­den tem­mel­lys­kentäl­le kris­tit­ty­jen al­kaes­sa ot­taa re­vans­sia juu­ta­lai­sis­ta.
Rac­hel Weisz on Hy­pa­tia, ky­sei­seen ai­kaan ja vielä rei­lun tu­han­nen vuo­den ajan har­vi­nai­nen luon­no­noik­ku: nai­nen ja tie­de­mies. Hän ke­hit­te­lee Pto­le­maiok­sen jär­jes­telmän poh­jal­ta uut­ta el­lip­si­teo­riaa, jo­ka se­littäi­si pla­neet­to­jen liik­keen suh­tees­sa au­rin­koon. Kris­ti­tyt kiih­koi­li­jat polt­ta­vat Alek­sand­rian kir­jas­ton, eivätkä fun­da­men­ta­lis­tit kat­so hyvällä noi­ta­nais­ta.
Miljöö ja ta­pah­tu­mat ovat koh­dal­laan. Ikävä kyllä oh­jaa­ja ei on­nis­tu lai­sin­kaan sy­ventämään hen­kiö­ku­via. Osa koh­tauk­sis­ta on suo­ras­taan ba­naa­le­ja. Har­mi.

Kuva, ääni & ekstrat

Keskitason kuva ja ääni. Ekstroissa kommenttiraita, ohjaajan minuutin mittainen intro, 10 min. poistettuja kohtauksia, kolme kuvagalleriaa, traileri ja tiiseri. (PS)
23/07/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy