Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Usva

The Fog 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1980Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 88238EAN: 5050582603998

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

John Car­pen­te­rin kult­ti­kau­hue­lo­ku­va hön­kii pie­nen ka­li­for­nia­lai­sen ran­ta­kau­pun­gin asuk­kai­den nis­kaan et­sien hy­vi­tystä sa­dan vuo­den ta­kai­sil­le ta­pah­tu­mil­le.

John Car­pen­te­rin kult­ti­kau­hue­lo­ku­va hön­kii pie­nen ka­li­for­nia­lai­sen ran­ta­kau­pun­gin asuk­kai­den nis­kaan et­sien hy­vi­tystä sa­dan vuo­den ta­kai­sil­le ta­pah­tu­mil­le. Maal­le vas­ta­tuu­leen vyö­ryvä us­va pistää pei­lit tä­ri­semään, koi­rat hauk­ku­maan ja tuo­lit liik­ku­maan it­sestään, eikä tästä kestä kauaa en­nen kuin kouk­kukä­ti­set aa­veet kol­kut­ta­vat jo ovel­la.
Car­pen­ter on­nis­tuu luo­maan viih­dyttävän jän­nittävän tun­nel­man, vaik­ka en­nus­mer­kit jäävät ir­ral­li­sen ge­nee­ri­sik­si ja eta­nan no­peu­del­la liik­ku­vat mur­ha­mie­het­kin var­sin peh­mok­si uhak­si. Myös hah­mot jäävät ta­va­no­mais­ta­kin lat­team­mik­si sät­ky­nu­keik­si, mut­ta toi­saal­ta näin väl­tytään tar­peet­to­mal­ta draa­mal­li­sel­ta pai­no­las­til­ta. Ja­mie Lee Cur­tis lif­taa tiensä kiel­pos­kes­sa vaa­ra­ti­lan­tees­ta toi­seen, ja ra­dioa­se­man omis­ta­va yh-äi­ti (Ad­rien­ne Bar­beau) saa ta­hat­to­man haus­kan het­ken pe­rus­tel­les­saan mik­sei hän tul­lut pe­las­ta­maan poi­kaan­sa. B-luo­kan elo­ku­va eh­dot­to­mas­ti, mut­ta sel­lai­se­na pe­rin kat­so­mis­kel­poi­nen ta­paus.

Kuva

Kuva pysyy valoisissa otoksissa pääosin hyvin kasassa ja tarjoilee paikoin häivähdyksiä teräväpiirtokuvasta, mutta tummissa otoksissa jälki vaihtelee auttamatta pehmeän ja suttuisen välimaastossa. Mustan taso on sinällään hyvin kohdallaan, mutta valon vähentyessä kuvasta tulee rakeinen, pehmeä ja väritoistoltaan vain vaivoin hallittu. Monenmoista virhettä toistuvasta reunavärinästä pieneen roskaan esiintyy, mutta jälki on silti lähtökohdat huomioiden vielä miellyttävää. Monet virheistä, kuten ajassa 33''18' esiintyvä linssiheijastumalta vaikuttava ilmiö ei toki olekaan HD-kuvan vika, vaan todiste alkuperäismateriaalin rajoista.

Ääni

DTS-HD Master Audio -kuosiin puettu häviötön ääniraita on moitteettoman selkeä ja syntikkamusiikiltaan aikaisempaa puhtaampi, mutta myönnettävästi tehosteiltaan kolkko ja kalsea.

Ekstrat

Harmillisesti julkaisu ei sisällä lainkaan ekstroja. (IJ)
08/08/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy