Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Green Knight

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165196720

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

1300-­lu­vun ri­ta­ri­ru­noel­maan pe­rus­tu­va sa­tu ku­nin­gas Art­tu­rin ho­vin miek­ka­mie­hestä, jo­ka ot­taa vas­taan haas­teen vih­reältä jä­tiltä.

1300-lu­vun ri­ta­ri­ru­noel­maan pe­rus­tu­va sa­tu ku­nin­gas Art­tu­rin ho­vin miek­ka­mie­hestä (Dev Pa­tel), jo­ka ot­taa vas­taan haas­teen vih­reältä jä­tiltä. Vi­suaa­li­sen ru­non muo­toon pu­not­tu elo­ku­va ku­vit­taa kau­niis­ti lo­rua ja sor­vaa siitä ten­hoa­van sa­tu­mai­sen tut­kiel­man oman elämän mer­ki­tyk­sen ha­ke­mi­ses­ta ja omien odo­tus­ten täyttä­mi­sestä.
Vi­suaa­li­ses­ti vir­keä ja ta­ri­nal­taan kou­kut­ta­va ker­to­mus on enemmän näy­telmä ja aja­tuk­sia herättävä no­vel­li kuin tyy­pil­li­nen elo­ku­va. Poh­jim­mil­taan ky­se on es­tot­ta­man teat­raa­li­ses­ta tri­pistä, jo­ka on kes­kiai­kai­sen sa­dun mal­liin puet­tu sa­no­mal­li­nen näy­telmä ja kut­su omien ar­vo­jen pei­laa­mi­seen.

Kuva

Upean terävä ja tekstuurikkaan loistelias kuva tuo satumaisen toismaallisen ritariajan olohuoneeseen elävästi. Kulta välkehtii, valonsäteet rikkovat varjoja ja jokainen naarmu, punos ja ilmassa leijaileva tomuhiukkanen tuntuu ottavan paikkansa lyyrisen uskottavasti.

Ääni

Eteerinen ja tilava ääniraita pitää dialogin skarppina ja luonnolliset tehosteet iskevinä, mutta ei pelkää muilta osin laukata syvälle satumaailmaan. Kokonaisuus on energisen rouhea taival jossakin tämän maailman ja seuraavan rajamailla.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
26/01/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy