Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Medusan isku

The Bourne Supremacy 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2004Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 110822EAN: 5050582606942

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Siinä missä tri­lo­gian en­simmäi­nen osa va­rioi tee­maa ”a­gent­ti yrittää sel­vitä muis­tin­me­ne­tyk­sestä” on tässä toi­ses­sa osas­sa edet­ty li­neaa­ri­ses­ti tut­kai­le­maan kuin­kaeläköi­ty­nyt agent­ti vielä aje­taan ko­los­taan kos­ton­ral­liin.

Siinä missä tri­lo­gian en­simmäi­nen osa va­rioi tee­maa ”a­gent­ti yrittää sel­vitä muis­tin­me­ne­tyk­sestä” on tässä toi­ses­sa osas­sa edet­ty li­neaa­ri­ses­ti tut­kai­le­maan kuin­ka (var­hais)eläköi­ty­nyt agent­ti vielä aje­taan ko­los­taan kos­ton­ral­liin. Kum­pi sit­ten lie­neekään his­to­rial­li­ses­ti elo­ku­van­te­kijöi­den kes­kuu­des­sa suo­si­tum­pi ai­he, tun­tuu tämä en­simmäi­nen jat­ko-o­sa sil­ti ole­van ot­teel­taan hie­man tuo­reem­pi ja jo­pa oma­peräi­sem­pi kuin edeltäjänsä.
Ja­son Bour­ne -e­lo­ku­vil­la ja Ca­si­no Roya­len pi­lo­toi­mil­la uu­sil­la Bond-e­lo­ku­vil­la on pal­jon yh­teistä – san­ka­rin ni­mi­kir­jai­mien, traa­gi­sen rak­kaus­ta­ri­nan ja vii­leän neu­vok­kuu­den ohel­la myös ko­ko elo­ku­via mää­rit­te­levässä pyr­ki­myk­sessä is­kevän rea­lis­ti­seen ot­tee­seen. Niinpä ma­sen­ta­van aja­tuk­set­to­man Quan­tum of So­la­ce -bon­din jäl­keen osaa nyt ar­vos­taa, että Bour­ne-e­lo­ku­vis­sa ei an­tau­du­ta yk­si­no­maan ad­re­na­lii­nin vietäväk­si, vaan vä­ki­val­ta pi­detään jär­jen ra­jois­sa ja ta­ri­nan käs­kyläi­senä.

Kuva & ääni

Julkaisu on edellisen osan tavoin asiallinen HD-päitys aiempaan DVD:hen verrattuna. Kuva on kauttaaltaan kiitettävän, joskaan ei ehdottoman tarkka. Hillitty väritoisto ja havaittava rakeisuus luovat hyvän tunnelman, mutta kuvaustyöskentelyssä on turvauduttu tarpeettoman uskollisesti hyödyntämään käsivaraa ja tiukkoja lähikuvia. Toisaalta tämän ”iholla”-toteutuksen täydentää musiikiltaan ja tehosteiltaan iskevä ja asiallisen synkistelevä ääniraita. Myös tilakuvaa hyödynnetään, mutta ei aivan yhtä mieleenpainuvin tuloksin kuin ensimmäisessä elokuvassa.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan vaisu kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (12 min.) ja sekalainen kokoelma lyhyitä minidokumentteja elokuvan ilmeestä (5 min.), rooleista (5 min.), kuvauspaikoista (5 min.), musiikista (5 min.), tehosteista (4 min.), toimintakohtausten kuvaamisesta (yht. 18 min.) ja näyttelijöiden perehdyttämisestä (4 min.). Lisäksi mukana on uudet koosteet Ludlumista (5 min.) ja jatko-osan muovautumisesta (6 min.). Ekstrat on tekstitetty kattavasti suomeksi. (IJ)
28/05/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy