Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Black Rain - Special Collector's Edition

Musta sade 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1989Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
DTS6.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 96378EAN: 7332431994188

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kak­si nyk­kiläistä po­lii­sia törmäävät Ya­ku­zaan ko­ti­nur­kil­laan ja toi­min­nan mie­hinä pää­tyvät pian Ja­pa­niin te­kemään vas­ta­ha­kois­ten vir­ka­vel­jiensä töitä.

Kak­si nyk­kiläistä po­lii­sia (Mic­hael Doug­las ja An­dy Gar­cia) törmäävät Ya­ku­zaan ko­ti­nur­kil­laan ja toi­min­nan mie­hinä pää­tyvät pian Ja­pa­niin te­kemään vas­ta­ha­kois­ten vir­ka­vel­jiensä töitä. Ame­rik­ka­lai­set ovat avain­toi­mi­joi­ta ja ja­pa­ni­lai­set heidän sil­missään pääo­sin kaa­voi­hin kan­gis­tu­nei­ta by­rok­raat­te­ja, mut­ta kii­tol­li­ses­ti kes­kei­simmät hah­mot kum­mal­ta­kaan puo­lel­ta eivät ole täy­sin mus­ta­val­koi­sia.
Ta­ri­nan vah­vin te­kijä on kiis­tat­ta uu­si ek­soot­ti­nen miljöö, jol­lai­nen Osa­ka eh­dot­to­mas­ti on. Si­joit­ta­mal­la pe­rin­teitä kun­nioit­ta­van ta­ri­nan täy­sin eri­lai­seen ympä­ristöön, jos­sa kaik­ki fu­tu­ris­ti­ses­ta kau­pun­ki­ku­vas­ta ku­ri­na­lai­sen ar­vojär­jes­telmän sa­ne­le­maan ja mil­tei vi­ha­mie­li­seen toi­min­taympä­ristöön on uut­ta, kai­kes­ta tu­lee kieh­to­vaa ja yllättävää. Eri­no­mai­sen viih­dyttävä ja mu­kaan­sa­tem­paa­va jännä­ri oh­jaa­jal­ta, jol­ta on to­tut­tu odot­ta­maan vah­vaa jäl­keä.

Kuva & ääni

Kuva on valovuosia edellä aiempaa suttuista DVD-julkaisua. Kuva on nyt upean sävykäs ja 90-prosenttisesti myös kiitettävän terävä. Käytännössä jälki jättää toivomisen varaa vain paikoin, sillä muutamaa hieman tukkoista otosta ja alkumetreillä kuvan reunaan ryömivää karvaa lukuunottamatta tästä on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa. Myös äänipuoli toimii vakuuttavasti toistaen dialogin puhtaasti ja täyttäen tilan harkituin tehostein. Musiikista vastaa ohjaajan luottomies Hans Zimmer, ja vaikka musiikkiraita kuvastaakin välillä enemmän tapahtuma-aikaa kuin -paikkaa, on vaikutelma istuva ja vaikuttava. Ääniraita on tarjolla sekä Dolby- että DTS-muodoissa.

Ekstrat

Ekstroissa mielenkiintoinen ohjaajan kommenttiraita, hyvä rehellinen making of (38 min.), dokumentti käsikirjoituksesta (20 min.), dokumentti jälkituotannosta (12 min.) ja traileri teräväpiirtomuodossa. Sen enempää elokuvaa kuin ekstrojakaan ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)
29/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy