Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Red Dragon

Punainen lohikäärme 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2002Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 105017EAN: 5050582606881

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jo kir­ja­na sie­lut­to­mal­ta vai­kut­ta­neen ja elo­ku­va­na ma­sen­ta­neen Han­ni­ba­lin jäl­keen ai­noa tie jat­kaa Uh­ri­lam­pais­ta oli tehdä uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti tri­lo­gian en­simmäi­sestä osas­ta.

Jo kir­ja­na sie­lut­to­mal­ta vai­kut­ta­neen ja elo­ku­va­na ma­sen­ta­neen Han­ni­ba­lin jäl­keen ai­noa tie jat­kaa Uh­ri­lam­pais­ta oli tehdä uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti tri­lo­gian en­simmäi­sestä osas­ta. Ote on­kin jäl­leen toi­vo­tul­la ta­sol­la, niin ta­ri­nan, tek­ni­sen to­teu­tuk­sen kuin näyt­te­lijä­suo­ri­tus­ten­kin osal­ta. Hop­kin­sia ei tie­tys­ti voi ku­kaan Lec­te­rinä kor­va­ta, mut­ta tässä suu­rim­man vai­ku­tuk­sen te­kee Edward Nor­ton, jo­ka on roo­lis­saan pait­si us­kot­ta­va myös ka­ris­maat­ti­nen.

Kuva & ääni

Kuvanlaatu on nyt kokolailla yksityiskohtaisempaa, ja ennen kaikkea levollisempaa kuin aiemmalla DVD-julkaisulla. Kuva on upean tummasävyinen ja kiitettävän terävä, mutta kompuroi edelleen paikoin: muutama sekuntti on selvästi pehmeä ja lievää väreilyä on hetkittäin havaittavissa sekä rajapinnoissa että isoilla kuva-aloilla. Äänipuolella Danny Elfmanin mahtipontinen musiikki nostattaa hienosti intensitettiä ja muun muassa sinfoniaorkesteri, tuuli ja lukkojen kolina luotaavat hyvin miljöötä.

Ekstrat

Ekstroista löytyy aiemman DVD-julkaisun mittava suomeksi tekstitetty lisukepaketti, jonka keskeisintä antia ovat mielenkiintoinen ohjaajan videopäiväkirja (39 min.) ja kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä kuullaan ohjaajaa sekä käsikirjoittaja Ted Tallya, ja toisella Danny Elfmanin musiikkia ja hieman säveltäjää itseäänkin. Lisäksi mukana on sekalaisia lisäkohtauksia ohjaajan, leikkaajan ja käsikirjoittajan kommentein (12 min.), keskikastin making of (14 min.), hyvä dokumentti FBI:n profiloinnista (8 min), testiotoksia kommentein (12 min.), Hopkinsin haastattelu (4 min.), storyboard-vertailuja, Lecterin bio, ohjaajan ensimmäinen lyhytelokuva (4 min.) ja koosteet tehosteista (4 min.), pyörätuolistuntista (4 min.), maskeerauksesta (1 min.) ja rikospaikkojen lavastuksesta (4 min.). DVD-versiolla nähdyt teaseri ja traileri tosin puuttuvat. (IJ)
15/08/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy