Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Wild

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112719715

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

No­vii­si­vael­ta­ja läh­tee ha­ke­maan elämäl­leen kor­jaus­lii­kettä Mek­si­kon ra­jal­ta Kan­daan joh­ta­val­ta 1600 ki­lo­met­riä pitkältä Pa­ci­fic Crest Trail -­rei­tiltä.

No­vii­si­vael­ta­ja (Ree­se Wit­hers­poon) läh­tee ha­ke­maan elämäl­leen kor­jaus­lii­kettä Mek­si­kon ra­jal­ta Kan­daan joh­ta­val­ta 1600 ki­lo­met­riä pitkältä Pa­ci­fic Crest Trail -rei­tiltä. Pe­lot­ta­van hu­te­rin val­mis­te­luin reis­suun läh­tevän nai­sen ta­ri­na avau­tuu mat­kan var­rel­la, ja vä­hi­tel­len ka­ma­lat ko­ke­muk­set kään­tyvät koet­te­le­mus­ten kaut­ta kat­har­sik­sen puo­lel­le. Kuin merk­kinä eteenpäin me­ne­mi­sen pa­kos­ta rei­tin opas­kir­jas­ta pa­laa osio ker­ral­laan.
Ro­bert Red­for­din taan­noi­sen "All is Lost" -me­ri­seik­kai­lun mie­leen tuo­va elo­ku­va on yhtä­lail­la sel­viy­ty­mis­ta­ri­na kes­kellä vil­liä luon­toa, mut­ta tässä mykkä­kou­lu jää vä­hemmällä ja suu­rin haas­te on oma pai­no­las­ti. Pu­hu­ji­na ovat sekä men­neet ta­pah­tu­mat, että mat­kan var­rel­le osu­vat ih­mi­set. Red­for­din sinällään kiin­nos­ta­vaan tut­kiel­maan näh­den tämä on täy­si elo­ku­va, jo­ka avaa ker­to­mus­taan har­ki­ten ja us­kot­ta­vas­ti. Lop­pu­pis­te on se­kin elämän­ma­kui­nen — yhtä ai­kaa pal­kit­se­va, va­paut­ta­va ja tyssähtävä.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Che­ryl St­raye­din sa­man­ni­mi­seen oma­koh­tai­seen kir­jaan, jos­ta kä­si­kir­joi­tuk­sen on laa­ti­nut Nick Horn­by.

Kuva & ääni

Kiitettävän terävä ja moitteettoman tasalaatuinen kuva luotaa ankaria miljöitä komeasti. Reitin varrelta löytyvä moninainen luonto avautuu hienosti, ja myös arki piirtyy taitaen. Tuulenpieksemä vähäeleinen ääniraita antaa dialogin ja ajankulun ottaa tilansa. Hillitty musiikkiraita toimii sekin.

Ekstrat

Kattavasti tekstitetyissä ekstroissa kommenttiraita (jean-marc valée, bruna papandrea ja david greenbaun), traileri, kuvagalleria, reitin kartta, poistettuja kohtauksia kommentein (8 min.), kooste tositarinasta (9 min.), kuvauspaikoista (9 min.), rinkasta (4 min.). (IJ)
14/06/2015

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy