Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Piranha 3D (UK-versio)

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: Entertainment in VidKuva:
AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5017239151378

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Entertainment in Vid) ellei toisin mainita.

Elokuva

Maanjä­ris­tys avaa käytävän esi­his­to­rial­li­sia tap­pa­ja­ka­lo­ja ku­hi­se­van maa­na­lai­sen jär­ven ja sp­ring brea­kiä viettä­vien tei­nien kan­soit­ta­man ran­ta­lo­ma­koh­teen vä­lil­le.

Maanjä­ris­tys avaa käytävän esi­his­to­rial­li­sia tap­pa­ja­ka­lo­ja ku­hi­se­van maa­na­lai­sen jär­ven ja sp­ring brea­kiä viettä­vien tei­nien kan­soit­ta­man ran­ta­lo­ma­koh­teen vä­lil­le. She­ri­fin (E­li­sa­beth Shue) al­kaes­sa aa­vis­tel­la pa­ho­ja ovat kym­me­net tu­han­net nuo­ret jo kat­ta­neet buf­fetpöydän ran­ta­ve­siin.
Ta­pah­tu­mis­sa ei ole yhtään mitään jär­keä, eikä jän­ni­tystäkään pää­se syn­tymään, mut­ta ko­ko­nai­suus on odot­ta­mat­to­man haus­ka ja hah­moil­taan ve­revä splät­ter­hu­pai­lu. Yllättävää on myös elo­ku­van tar­joi­le­ma run­sas alas­to­muus, jo­ka yh­dis­tet­tynä uu­teen 3D-tek­nii­kaan lie­nee yk­si elo­ku­van to­del­li­sis­ta myyn­ti­val­teis­ta.
Peit­te­lemättömän ke­peästä luon­tees­taan huo­li­mat­ta elo­ku­van näyt­te­lijä­kaar­ti on yllättävän ni­mekäs ja osaa­va. Ric­hard Drey­fuss te­kee ly­hyen pii­pah­duk­sen syö­dyk­si tu­le­va­na ka­las­ta­ja­na. Pa­luu tu­le­vai­suu­teen -e­lo­ku­vis­ta par­hai­ten muis­tet­ta­va Ch­ris­top­her Lloyd on jäl­leen hie­man ka­jah­ta­nut tie­de­mies. Ving Rha­mes on kors­to lain­puo­lus­ta­ja ja Eli­sa­beth Shue jäl­ki­kas­vuaan kait­se­va she­ri­fi. Näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­sia ei siis tar­vit­se ka­ra­sas­taa ja symp­pik­set, jos­kin to­ki hy­vin ge­nee­ri­set hah­mot kan­tai­si­vat va­ka­va­mie­li­semmän­kin säi­kyt­te­lye­lo­ku­van.

Kuva, ääni & ekstrat

3D-kuva on sangen edustavaa tasoa, vaikkei ilman ongelmia selvitäkään. Alussa verkkoaita saa koko kuvan kuplimaan häritsevästi, paikoin hahmojen takahiukset muuttuvat pystymäiseksi levyksi ja muutamassa otoksessa sukeltajat pomppaavat turhan selvästi irti taustastaan. Tästä huolimatta värit ovat upeasti hallinnassa ja 3D-vaikutelma toimii mainiosti päivänvalossa kuivalla maalla - ja veden allakin kun mukana on edes hieman partikkeleita. DTS-HD Master Audio -ääniraita on mukavasti mukana tapahtumissa olipa sitten kyse dialogista, bilemusiikista tai nälkäisen piraijapyörteen luomisesta. Itse musiikkiraita ei kuitenkaan aivan onnistu pahaenteisen tunnelman luomisessa.
2D:nä katseltuna kuva on asiallinen, mutta monin paikoin havaittavan pehmeä. Alun verkkoaita näyttää tässäkin ikävältä, mutta ei niin pahalta kuin 3D:nä. Parhaimmillaan kuva edustaa hyvää keskitason bluraytä, mutta huonoimmillaan kuvan vaikuttaessa epäskarpilta ja panoroinneissa jopa hieman huojuvalta ei voi välttyä ajatukselta että jotakin on uhrattu 3D-toteutuksen nimissä.
Kuriositeettina boksista löytyy vielä vanhalla sinipunalasi-tekniikalla toteutettu 3D-versio omalla levyllään. Tämä on kuitenkin aivan kamala katsomiskokemus, joka väsyttää silmät jo ensimmäisen 5 minuutin jälkeen. Kuvan väritoisto on täysin päin peflettiä, eikä erottelukykykään ole ainakaan parempi kuin kahdessa muussa versiossa. Myös saavutettu tilavaikutelma on hyvin vaatimaton oikeaan 3D:hen verrattuna. Katselua varten ei kuitenkaan tarvita uutta hienoa tekniikkaa vaan pahviset värilasit löytyvät pakkauksesta. Tekniikoiden vertailusta kiinnostuneelle tämä on toki hieno kädenojennus. Tämä versio myös todennäköisesti toimii hieman paremmin kirkkaalla televisiolla kuin kotiteatteriin säädetyllä videotykillä.
Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja making of -kooste. Tässä arvosteltu levy on aluekoodin B brittiversio, joten tekstitys löytyy vain englanniksi. (IJ/EV)
22/10/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy