Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Vauhdilla Chicagoon

Planes, Trains and Automobiles 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1987Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.185
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 7333018024878

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mai­nos­mies yrittää eh­tiä kii­tospäiväk­si ko­tiin, mut­ta symp­pik­sen epäon­nen mag­nee­tin lyöttäy­tyessä mat­ka­kump­pa­nik­si on tai­val kaik­kea muu­ta kuin suo­ra.

Mai­nos­mies (S­te­ve Mar­tin) yrittää eh­tiä kii­tospäiväk­si ko­tiin, mut­ta symp­pik­sen epäon­nen mag­nee­tin (John Can­dy) lyöttäy­tyessä mat­ka­kump­pa­nik­si on tai­val kaik­kea muu­ta kuin suo­ra. Len­to­ko­neet, ju­nat ja au­tot ovat kaik­ki osa len­nos­ta muun­tau­tu­vaa suun­ni­tel­maa.
Oh­jaa­ja John Hug­he­sin ural­la tätä pi­detään on­nis­tu­nee­na siir­tymänä tei­nid­raa­mois­ta ai­kui­sem­piin elo­ku­viin. Ot­taen huo­mioon, että mie­hen fil­mog­ra­fias­ta löy­tyy useam­pi Na­tio­nal Lam­poons ko­me­dia, muun muas­sa Che­vy Cha­sen Va­ca­tion ja Eu­ro­pean Va­ca­tion, ei hyp­py ole kui­ten­kaan val­ta­va. Hug­he­sin kruu­nun­ja­lo­ki­viin kuu­lu­va Ch­rist­mas Va­ca­tion va­mis­tui kak­si vuot­ta tämän jäl­keen, mut­ta pe­rintö­lin­ja on myös sen osal­ta selvä. Hyvä niin, sillä myös tämä elo­ku­va kuu­luu jou­lu­na­jan kul­ma­ki­viin. Ote on let­keä ja elämän­myön­tei­nen, eivätkä lu­kui­sat ka­tast­ro­faa­li­set on­gel­mat ole kuin hyp­py­ri on­nel­li­sem­paan olo­ti­laan.

Kuva

Erinomainen kuva on moitteettoman vakaa, kauniin luonteva ja myös ilahduttavan erotteleva. Jo HD:na aiemmin vakuuttanut kuva on tässä hyvässä iskussa ollen kromisäleköitä myöten aavistuksen verran skarpimpi. Filmirae on niin ikään kauniin hallittua ja ilme paitsi nätin filimäistä myös läpeensä luontevaa.

Ääni

Ääniraita ei juuri revittele pääparin komiikan ympärillä, mutta dialogi toistuu läsnäolevasti ja slapstick-tehosteet osuvasti.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyt ekstrat löytyvät osittain elokuvan levyltä ja osin lisukelevyltä. Mukana on mainio kattaus tekijöiden kyselytunti paljon hyödyntävästä making of -koosteesta (17 min.), kaksiosaisesta John Hughes -dokumentista (54 min.) ja hurjasta poistettujen otosten paketista (75 min.) aina Dylan Bakerin koe-esiintymiseen (4 min.) ja tribuutteihin ohjaajalle (4 min.) sekä John Candylle (3 min.). Dokumenteista löytyy mukavasti lihaa elokuvan ympärille ja myös ensi kertaa nähdyt poistetut kohtaukset ovat herkullista pengottavaa - osin nämä on pelastettu VHS-kaseteilta mikä ymmärrettävästi näkyy kuvanlaadussa joskaan ei juuri äänenlaadussa. Lisukkeiden paketti onkin elokuvan fanille muikea. (IJ)
05/12/2022

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy