Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

A Beautiful Day in the Neighborhood

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2019Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7330031007567

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Syn­kis­te­levä toi­mit­ta­ja saa tehtävän kir­joit­taa ly­hyen ju­tun suo­si­tun las­te­noh­jel­man py­hi­mysmäi­sestä juon­ta­jas­ta Mr. Ro­ger­sis­ta.

Syn­kis­te­levä toi­mit­ta­ja (Matt­hew Rhys) saa tehtävän kir­joit­taa ly­hyen ju­tun suo­si­tun las­te­noh­jel­man py­hi­mysmäi­sestä juon­ta­jas­ta Mr. Ro­ger­sis­ta (Tom Hanks). Ex­posé-jut­tui­hin urau­tu­nut mies huo­maa, että tällä ker­taa pin­taa raa­put­taes­sa sa­tu­mai­sen hat­ta­ran al­ta löy­tyy vä­kevä elämän fi­lo­so­fia, jo­ka saat­taa­kin kääntää pei­lin hä­neen it­seensä.
Vuo­sien 1968-2001 vä­lillä yli 30 vuot­ta te­le­vi­sios­sa pyö­ri­neestä Mr. Ro­gers’ Neigh­bor­hood -sar­jas­ta in­noi­tuk­sen­sa ot­ta­va elo­ku­va on omin­ta­kei­nen tai­val vank­ku­mat­to­maan us­koon ky­vystä pa­ran­taa ih­mis­ten oloa. Esi­ku­val­leen il­mei­sen us­kol­li­ses­ti ku­dot­tu elo­ku­va välttää yli­so­ke­ri­suu­den ja ta­va­no­mai­suu­den, mut­ta pu­reu­tuu sil­ti ta­val­li­siin ih­mis­suh­deon­gel­miin saa­den ne vai­kut­ta­maan rat­kais­ta­vil­ta. In­noi­tuk­sen läh­teenä on toi­mi­nut myös Es­qui­re-leh­dessä jul­kais­tu Tom Jun­don kir­joit­ta­ma ar­tik­ke­li "Can you say...­He­ro?", jo­hon elo­ku­van lo­pus­sa vii­ta­taan­kin. Ar­tik­ke­lin Mr. Ro­gers tun­tuu ole­van elo­ku­van Mr. Ro­gers, ja Tom Hanks mitä mai­nioin tulk­ki hä­nel­le.
Tämä ei ole elämän­ker­tae­lo­ku­va Mr. Ro­ger­sis­ta, vaan fik­tii­vi­nen ker­to­mus siitä minkä­lai­nen vai­ku­tus hä­nellä on voi­nut ol­la yk­sittäi­siin ih­mi­siin. Pääo­sin sa­tu­mai­sis­sa sfää­reissä lei­ju­va ker­to­mus ve­toaa pie­nenä ja hil­jai­se­na elo­ku­va­na, jo­ka löytää kau­neu­den yk­sin­ker­tai­suu­des­ta ja em­paat­ti­sen elämä­noh­je­nuo­ran jos­ta­kin lan­ka­kerän kes­keltä. Tämä on lo­pul­ta enemmän ko­ke­mus kuin elo­ku­va, mut­ta omal­la ta­val­laan vir­kistävä sel­lai­nen.

Kuva & ääni

Yhtäaikaa skarppi ja kulahtanut kuva luo uskottavasti periodivaikutelmaa, joka tosin istuisi värimaailman ja ilmeen puolesta vielä paremmin 70-80-luvuille kuin 90-luvun lopulle. TV-ohjelman inserteissä jälki vedetään 4:3-kuvasuhteelle ja voimakkaan pehmeäksi kun taas nykyhetken osalta jälki on miellyttävän ilmeikästä ja jäsentynyttä. Rauhallinen ääniraita om teknisesti hyvä.

Ekstrat

Ekstroissa keskinkertainen tekijöiden kommenttiraita (ohjaaja ja kuvaussuunnittelija Jody Lee Lipes), poistettuja/pidennettyjä kohtauksia (17 min.), mokia (2 min.), kaksi hyvää making of -koostetta (yht. 26 min.), kooste käsinukeista (9 min.) ja käsinuken vetämä kooste ohjelman alkunumeron vaikeudesta (3 min.). (IJ)
27/07/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy