Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Punainen lohikäärme

Red Dragon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2002Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jo kir­ja­na sie­lut­to­mal­ta vai­kut­ta­neen, ja elo­ku­va­na ma­sen­ta­neen Han­ni­ba­lin jäl­keen ai­noa tie jat­kaa Uh­ri­lam­pais­ta oli tehdä uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti tri­lo­gian en­simmäi­sestä osas­ta.

Jo kir­ja­na sie­lut­to­mal­ta vai­kut­ta­neen, ja elo­ku­va­na ma­sen­ta­neen Han­ni­ba­lin jäl­keen ai­noa tie jat­kaa Uh­ri­lam­pais­ta oli tehdä uu­del­leen­fil­ma­ti­soin­ti tri­lo­gian en­simmäi­sestä osas­ta. Ote on­kin jäl­leen toi­vo­tul­la ta­sol­la, niin ta­ri­nan, tek­ni­sen to­teu­tuk­sen kuin näyt­te­lijä­suo­ri­tus­ten­kin osal­ta. Hop­kin­sia ei tie­tys­ti voi ku­kaan Lec­te­rinä kor­va­ta, mut­ta tässä suu­rim­man vai­ku­tuk­sen te­kee Edward Nor­ton, jo­ka on roo­lis­saan pait­si us­kot­ta­va myös ka­ris­maat­ti­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on odotuksiin nähden hämmästyttävän heikkotasoinen. Kuvakohina on havaittavaa ja muutoinkin pinnat toistuvat ajoittain rauhattomasti. Ajassa 1h29 kuvan vasen laita jopa huojuu silminnähden. Yksityiskohtien suhteen kuva jää lievästi pehmeäksi, ja etenkin joissakin loppupuolen tulimeri-otoksissa jälki on mykistävän kehnoa. ÄÄäniraita on suhteessa parempi, musiikin osalta jopa mahtava. Dialogi toistuu hyvin ja myös tehosteet toimivat, mutta tilakanavien hyödyntäminen jää hieman puolitiehen. Tässä tapauksessa DTS-ääniraita kuulostaa hallitummalta ja miellyttävämmältä kuin vastaava Dolby, mutta ero ei ole valtava.Tekstitetyissä ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä kuullaan ohjaajaa sekä käsikirjoittaja Ted Tallya, ja toisella Danny Elfmanin musiikkia ja hieman säveltäjää itseäänkin. Lisäksi kakkoslevyllä tekstitettyinä mm. making of (14 min.), mielenkiintoinen ohjaajan videopäiväkirja (39 min.), hyvä dokumentti FBI-profiloinnista (8min), Hopkinsin haastattelu (4 min.), erikoistehosteet (2 x 4 min.), Storyboard-vertilua, testiotoksia (12 min.), poistettuja kohtauksia (12 min.), ohjaajan ensimmäinen lyhytelokuva (4 min.), teaseri ja traileri. (IJ)

Tekijät

Ohjaaja: Brett Ratner
Pääosissa: Edward Norton
Tarina: Thomas Harris Ted Tally
Kuvaus: Dante Spinotti
Musiikki: Danny Elfman

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy