Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tucker – mies ja unelma

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1988Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: LionsgateKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
  EAN: 4260497429005

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Lionsgate) ellei toisin mainita.

Elokuva

P­res­ton Tuc­ke­rin to­si­ta­ri­naan pe­rus­tu­va ker­to­mus au­toy­rittäjästä, jo­ka 40-­lu­vun Ame­ri­kas­sa haas­taa maan suu­ren au­to­teol­li­suu­den tar­jo­tak­seen ku­lut­ta­jil­le tu­le­vai­suu­den au­ton.

P­res­ton Tuc­ke­rin to­si­ta­ri­naan pe­rus­tu­va ker­to­mus au­toy­rittäjästä, jo­ka 40-lu­vun Ame­ri­kas­sa haas­taa maan suu­ren au­to­teol­li­suu­den tar­jo­tak­seen ku­lut­ta­jil­le tu­le­vai­suu­den au­ton. Oh­jaa­ja Fran­cis Ford Cop­po­la ker­too elämän­ma­kui­sen ta­ri­nan, jo­ka mais­tuu kai­kis­ta vas­toinkäy­mi­sistään huo­li­mat­ta ins­pi­roi­val­ta pa­lal­ta pait­si his­to­riaa myös elävää elämää.
Kai­kil­la sy­lin­te­reillä am­pu­va elo­ku­va on hu­na­jai­sen kau­nis, hah­moil­taan mah­dot­to­man sym­paat­ti­nen ja to­si­ta­ri­nal­taan ten­hoa­va ta­paus. Jos Kum­mi­se­tien ja Shaws­han­kin jäl­keen pitää vielä et­siä maail­man par­hai­ta elo­ku­via, ku­ten to­ki pitää, on tämä vah­va eh­do­kas.
Pääo­san Jeff Brid­ges on mai­nio kiin­to­pis­te ta­pah­tu­mil­le sym­paat­ti­sen pi­te­lemättömänä kek­sijänä, jol­le yrittä­jyys on selkä­ran­gas­sa as­ti. Mar­tin Lan­dau on yhtä lail­la symp­pis pien­si­joit­ta­ja, jo­ka an­taa pro­jek­til­le pik­ku­sor­men ja me­nettää sil­le ko­ko sydä­mensä. Ch­ris­tian Sla­ter ai­kuis­tu­va­na po­jank­lop­pi­na ja Joan Cu­sack mie­hensä maa­doit­ta­va­na vai­mo­na täy­dentävät köö­rin.

Kuva

Komea kuva tapailee onnistuneesti periodin ja jopa ajanmukaisen uutisfilmin otetta. Jälki on rikkaan värikylläistä, näyttävän tummasävyistä ja läpeensä erottelukykyistä. Ajankuvan esineistö, puvusto ja monenlaiset kyltit toistuvat tenhoavasti. Parhaimmillaan kuva on viimeistä kromilistaa ja punaisena hehkuvaa kylkipeltiä myöten hätkähdyttävän terävä.

Ääni

Häviöttömänä 5.1 DTS-HD Master Audiona taltioitu ääniraita soi puhtaasti. Aavistuksen kumeasti toistuva dialogi käy vielä hyvin luonnollisesta ja äänimaisema on kaikkinensa rikas.

Ekstrat

Ekstroissa mainio ohjaajan kommenttiraita, jolla Coppola rupattelee rauhallisesti elokuvan, aikakauden ja tositarinan tiimoilta. Raita on täynnä mielipiteitä ja herkullista triviatietoa, mutta kuosi on ihastuttavan lupsakka joskin paikoin harva. Kyseessä on saksalainen painos ilman suomenkielistä tekstitystä. (IJ)
07/11/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy