Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Näin valloitettiin villi länsi

How the West Was Won 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1962Kesto: 165 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.89*
Ääniraita: Dolby Digital TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 69274EAN: 7321946210845

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Neljän oh­jaa­jan epi­so­die­lo­ku­va kuu­los­taa tu­hoon tuo­mi­tul­ta aja­tuk­sel­ta.

Neljän oh­jaa­jan epi­so­die­lo­ku­va kuu­los­taa tu­hoon tuo­mi­tul­ta aja­tuk­sel­ta. Yh­dys­val­tain kiih­keintä his­to­riaa ku­vaa­va Näin val­loi­tet­tiin vil­li län­si si­joit­tuu kui­ten­kin kas­tin­sa kär­kipäähän.
Hen­ry Hat­haway vas­ta­si uu­di­sa­su­kas­jak­sos­ta, jon­ka ot­taa su­ve­ree­nis­ti hal­tuun­sa Ja­mes Stewar­tin ma­ja­van­metsästäjä. John Ford ku­vaa sisäl­lis­so­taa, ja Geor­ge Mars­hal­lil­le jäi rau­ta­tien ve­to ran­ni­kol­ta toi­sel­le. Lisäk­si Tar­za­neis­taan tun­net­tu Ric­hard Thor­pe oh­ja­si (il­man al­ku­teks­tien mai­nin­taa) täy­dentä­viä his­to­rial­li­sia koh­tauk­sia.
P­ro­jek­ti sai al­kun­sa Ti­me-leh­den jut­tu­sar­jas­ta, jos­sa ku­vat­tiin län­nen his­to­riaa eri puo­lil­ta. Ny­ky­kat­san­nos­ta pa­nee mer­kil­le sen, kuin­ka Viet­na­min so­taa en­nen ei va­rot­tu al­le­vii­vaa­mas­ta, kuin­ka mie­li­val­tai­nen hyökkäys Yh­dys­val­tain laa­jen­tu­mi­nen oli.
Huo­maa sa­laa­tin sat­tu­mi­na Lee Van Cleef jo­ki­ros­vo­na, John Way­ne ken­raa­li Gran­ti­na ja Eli Wal­lach des­pe­ra­do­na. Luul­ta­vas­ti Ser­gio Leo­ne kat­se­li elo­ku­vaa tar­koin sil­min.

Kuva & ääni

Blu-rayn kuvan (hyvin laaja 2.89:1) tarkkuus näyttää häikäisevältä, värit hehkuvat ja kohina on minimissä. Aiempiin videoversioihin verrattuna ero on suurimpia, mihin teräväpiirtotekniikka on pystynyt.

Ekstrat

Silti katsoja saattaa ihmetellä, mitä oikein katsoo. Elokuva kuvattiin kolmen kameran Cinerama-systeemillä, joka imitoi ihmisen näkökentän rajoja. Suurin vaiva oli poistaa menetelmästä johtuvat vertikaaliset rajat. Nämä kaksi poimua toki näkyvät BD:lläkin aika usein. Häiritsevintä on kuitenkin kaarevalle valkokankaalle suunniteltu kuvaus. Perspektiivit toimivat väärin, ja puhvelinmetsästäjän kivääri osoittaa aivan muualle kuin puhvelilaumaan, mutta niin vain eläin kaatuu. Ääniraita (Dolby TrueHD5.1) soi rauhallisesti ja tavoittaa sopivasti tilatunnelmaa. Ekstroissa kommenttiraita, mielenkiintoinen Cinerama-dokumentti (97 min.) ja traileri. (PS)
12/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy