Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tappajahai

Jaws 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1975Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 84004EAN: 5050582226362

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Richard Dreyfuss mittailee uhkaa
Richard Dreyfuss mittailee uhkaa

Elokuva

Suo­ra­vii­vai­sen yk­sin­ker­tai­nen, mut­ta sa­mal­la täy­del­li­sen toi­mi­va mons­te­rie­lo­ku­va.

Suo­ra­vii­vai­sen yk­sin­ker­tai­nen, mut­ta sa­mal­la täy­del­li­sen toi­mi­va mons­te­rie­lo­ku­va. Kaik­ki oleel­li­set ele­men­tit ovat mu­ka­na: tuo­re she­rif­fi yrittää va­roit­taa, mut­ta tu­ris­tien pa­koa pelkäävät kau­pun­gin isät hys­syt­te­levät kun­nes suu­ri val­koi­nen saa­lis­ta­ja is­kee kai­ken lo­ma­kan­san sil­mien edessä. Ai­koi­naan tämä lie­nee aja­nut mo­net syvän­me­ren­su­kel­ta­jat­kin snork­laa­maan kyl­pyam­mee­seen, mut­ta vaik­kei sa­man­lai­seen fii­lik­seen enää ai­van päästäkään, toi­mii tämä yhä eri­no­mai­sen viih­dyttävänä jännä­rinä.
Tällä elo­ku­val­la on luon­nol­li­ses­ti it­seoi­keu­tet­tu paik­ka jo­kai­sen elo­ku­va­fa­nin ko­koel­mis­sa, mut­ta it­se elo­ku­van ohel­la myös le­vyltä löy­tyvät mit­ta­vat do­ku­men­tit kan­nat­taa kat­soa. Ai­koi­naan kaik­kien ai­ko­jen tuot­toi­sin elo­ku­va, en­simmäi­nen me­rellä ku­vat­tu Hol­lywood-e­lo­ku­va ja sit­tem­min lu­ke­mat­to­mia ker­to­ja imi­toi­tu ka­la­ta­ri­na syn­tyi työn, tus­kan ja sat­tu­man kaut­ta ku­ten ekst­rat hy­vin se­littävät.

Kuva & ääni

Alkuperäisiltä negatiiveiltä uudelleen remasteroitu teräväpiirtokuva paljastaa paikoin mukavasti lisää yksityiskohtia niin että kasvojen juonteet, juoman poreet ja toisinaan jopa vaatteiden tekstuuritkin erottuvat nyt aivan eri tavoin kuin aiemmalla DVD:llä. Jälki on erityisesti päivänvalossa ilahduttavan vakaata ja väritoistoltaan luonnollista, joskin alkutekstit huojuvat aavistuksen ja nurmikko vaikuttaa alkukohtauksessa hieman ylivihreältä. Vähässä valossa ja sisätiloissa anti on niin ikään luontevaa, mutta monin paikoin selvästi pehmeää. Elokuvan ikä huomioiden kokonaisuus on kaikin puolin mallikas suoritus. Äänipuolella tarjolla on sekä alkuperäinen mono DTS2.0-formaatissa (vaikkei tätä mainita kannessa), että hillitysti tilaan laajennettu pätevä uusi 7.1-kanavainen DTS-HD Master Audio -raita.

Ekstrat

Vakuuttavan kattavissa ekstroissa erinomainen retrospektiivinen making of (123 min.), tätä täydentävä uudempi dokumentti elokuvasta ja sen merkityksestä (101 min.), alkuperäinen katsaus kuvauspaikalta (9 min.), poistettuja kohtauksia (14 min.), traileri, kuvagalleria ja uusi kooste elokuvan restauroinnista (8 min.). Vain kommenttiraita puuttuu, mutta yhteensä yli neljän tunnin making of -dokumentit enemmän kuin hyvittävät tämän puutteen. Mukana myös Digital Copy omalla levyllään. (IJ)
27/09/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy