Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Pirates!

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2012Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 5051160295879

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Ohjaaja Peter Lord näyttämönsä vieressä
Ohjaaja Peter Lord näyttämönsä vieressä

Elokuva

Ka­nan­len­non ja Wal­la­ce & Gro­mit -­seik­kai­lui­den te­kijöi­den uu­sin va­ha-a­ni­maa­tioe­lo­ku­va ot­taa kii­ka­riin­sa sym­paat­ti­sen jou­kon har­mit­to­mia me­ri­ros­vo­ja jos­ta­kin päivän­ta­saa­jan tietä­miltä.

Ka­nan­len­non ja Wal­la­ce & Gro­mit -seik­kai­lui­den te­kijöi­den uu­sin va­ha-a­ni­maa­tioe­lo­ku­va ot­taa kii­ka­riin­sa sym­paat­ti­sen jou­kon har­mit­to­mia me­ri­ros­vo­ja jos­ta­kin päivän­ta­saa­jan tietä­miltä. Lep­poi­san so­tai­san jouk­kion tie vie yllättäen läm­pi­miltä ko­ti­ve­siltä heidän ark­ki­vi­hol­li­sen­sa Eng­lan­nin ku­nin­gat­ta­ren ho­viin kun lai­van kap­tee­ni hais­taa suu­ren aar­teen. Esit­te­lijänä vie­raal­la maa­perällä toi­mii perä­ti it­se Char­les Da­rwi­nin, jo­ten elo­ku­van his­to­rian­kir­joi­tus on hyvän mat­kaa sol­mus­sa.
Hyvän­tuu­li­nen ja viih­dyttävä seik­kai­lu veis­te­lee vit­siä an­tau­muk­sel­la, ja mo­nin pai­koin on­nis­tu­nees­ti, mut­ta ai­van te­kijöi­den aiem­pien teos­ten ta­sol­le ei sil­ti nous­ta. Elo­ku­van miljöö on luo­tu upean viit­se­liääs­ti ja ta­ri­na pyy­heltää eteenpäin var­moin as­ke­lin, jo­ten tar­jol­la on kui­ten­kin elä­myk­siä niin nuo­rem­mil­le kuin vart­tu­neem­mil­le­kin kat­so­jil­le. Ko­mea ja haus­ka elo­ku­va, mut­ta ei ai­van her­vo­ton ta­paus.

Kuva, ääni & ekstrat

Mainio kuva toistaa vivahteikkaan ja tekstuureiltaan rikkaan animaation komeasti. Stop motion -tekniikalla toteutettu animaatio on ilahduttavan ilmeikästä, vauhdikasta ja pääosin myös sulavaa. Virkeä ääniraita, mutta jos hiuksia lähdetään halkomaan niin huulisynkka ei aivan yllä tietokoneanimaatioiden tasolle. Ekstroissa kohtuullinen ohjaaja Peter Lordin, tuottaja Jeff Newittin ja leikkaaja Justin Krishin kommenttiraita, hyvä making of (21 min.), kooste yhden kohtauksen luomisesta (8 min.) ja peli. Saatavana myös 3D Blu-raynä. (IJ)
22/09/2012

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy