Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Top Gun - Limited 3D Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1986Kesto: 110/111 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
DTS-HD MA 6.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 93789EAN: 7332431040090

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Hä­peämättömän nar­sis­ti­nen ja mai­nos­hen­ki­ses­ti som­mit­tel­tu vauh­tie­lo­ku­va pul­leal­la egol­la va­rus­te­tus­ta lentäjästä, jo­ka on luon­non­lah­jak­kuus niin hä­vittäjän pui­kois­sa kuin ha­meen­jah­tauk­ses­sa­kin.

Hä­peämättömän nar­sis­ti­nen ja mai­nos­hen­ki­ses­ti som­mit­tel­tu vauh­tie­lo­ku­va pul­leal­la egol­la va­rus­te­tus­ta lentäjästä (Tom Crui­se), jo­ka on luon­non­lah­jak­kuus niin hä­vittäjän pui­kois­sa kuin ha­meen­jah­tauk­ses­sa­kin. Top Gun on ehkä liian nuo­ri, suo­ra­vii­vai­nen ja es­te­tiik­ka­pai­not­tei­nen yltääk­seen klas­si­kok­si, mut­ta yleis­si­vis­tyk­seen tämän nä­ke­mi­nen jo­ka ta­pauk­ses­sa kuu­luu.
Il­ma­tais­te­lut ovat edel­leen erittäin näyttävää kat­sot­ta­vaa, vaik­ka 15 vuot­ta myö­hem­min val­mis­tu­nee­seen, niin ikään Jer­ry Bruck­hei­me­rin tuot­ta­maan "­Pearl Har­bor":iin ver­rat­tu­na me­no to­ki on­kin rau­hal­lis­ta.
Kah­den le­vyn jul­kai­su sisältää aiem­min "S­pe­cial Col­lec­tor's Edi­tion" -ni­mellä jul­kais­tun 2D-ver­sion elo­ku­vas­ta kaik­ki­ne ekst­roi­neen ja lisäk­si uu­den 3D-ver­sion omal­la le­vyllään.

Kuva, ääni & ekstrat

Pian kolmikymppispäiviään lähestyvä elokuva on nyt saanut 3D-käsittelyn, eikä lopputulos ole ennakkoluuloista huolimatta lainkaan hullumpi. Eniten uudesta tilantunnusta hyötyvät lentokoneet ja ilmataistelut, jotka levittäytyvät tilaan luontevasti ja tyylikkäästi. Aseistetut F-14 Tomcatit pokkuroivat lentotukialuksen kannella kuin riikinkukot eläinpuistossa ja ohi lentävät MIG:it tuntuvat oikeasti pyyhkäisevän ohitse tietyltä etäisyydeltä. Tilakuva toimii myös arkisemmissa otoksissa, eikä lähikuvien rajauskaan tunnu tällä kertaa immersiota haittaavan. Myös lentopalloverkko toimii mukisematta tilanjakajana, mikä ei aina ole ollut itsestäänselvää 3D-muunnosten kanssa.
Kuvan havaittava rakeisuus sen sijaan aiheuttaa ajoittain pieniä ongelmia tilakuvan luontevuudelle, mutta vika on yleinen perinteisiä 2D- ja uusia 3D-elokuvatekniikoita yhteen sovitettaessa - 2D maailman voimakkaat fokusvalinnat ja 3D filmirakeen tasomaistuminen eivät aina edesauta luonnollisen tilakuvan syntymistä. Kokonaisuutena kyseessä on erittäin tasokas esitys, jota ei tarvitse lyödä keinotekoisista juuristaan. 3D-muunnoksen eteen nähtyä vaivaa kuvaa sekin, että työmiesten lista on kasvattanut 3D-version kestoa minuutilla pidempien lopputekstien johdosta.
Äänipuolella tarjolla on SCE-versiolta tutut häviöttömmät Dolby TrueHD 5.1 ja DTS-HD Master Audio 6.1 -ääniraidat, joista kumpikaan ei jätä sijaa jupinoille. Ilmataistelut heiluttavat olohuonetta tehokkaasti ja niin musiikki kuin dialogikin toistuvat luonnollisen välittömästi.
Poikkeuksellisen kattavan ja rehellisen ekstrapaketin helmi on 2,5-tuntinen retrospektiivinen making of -dokumentti, joka käsittelee kaiken mahdollisen elokuvaan liittyvän aiheen hahmottelusta, roolitukseen, mittaviin kuvauksiin oikealla kalustolla, musiikin sävellykseen, leikkaukseen ja koenäytäntöihin. Lisäksi mukana on mielenkiintoinen tekijöiden ja laivaston henkilöstön kommenttiraita (mm. ohjaaja, Bruckheimer, käsikirjoittaja, tekninen konsultti ja vara-amiraali), hyvä dokumentti oikeasta Top Gun -ilmataistelukoulusta (29 min.), alkuperäinen making of -kooste (6 min.), kooste näyttelijöiden perehdytyksestä (8 min.), kaksi storyboard-vertailua ohjaajan kommentein (7 min.), 4 musiikkivideota, tv-spotteja ja Tom Cruisen haastattelu (7 min.). (IJ)
19/08/2013

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy