Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Easy A

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 250339EAN: 5051162283072

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Noitavaino täydessä vauhdissa
Noitavaino täydessä vauhdissa
Emma Stone A-luokan mannekiinina
Emma Stone A-luokan mannekiinina

Elokuva

Ver­baa­li­ses­ti lah­ja­kas ko­me­dia tei­ni­tytöstä, jo­ka ajau­tuu val­hei­den ket­jun myötä ky­see­na­lai­seen mai­nee­seen ko­ko kou­lun sil­missä.

Ver­baa­li­ses­ti lah­ja­kas ko­me­dia tei­ni­tytöstä (vah­va Em­ma Sto­ne), jo­ka ajau­tuu val­hei­den ket­jun myötä ky­see­na­lai­seen mai­nee­seen ko­ko kou­lun sil­missä. Val­koi­nen val­he kuu­mis­ta tref­feistä pai­suu ke­hus­ke­luk­si neit­syy­den me­nettä­mi­sestä ja koh­ta se­pi­te le­viää­kin jo ku­lo­val­kean ta­voin nos­tat­taen perässään mo­nen­lai­sia lie­veil­miöitä.
E­lo­ku­van ni­mi tu­lee pu­nai­ses­ta A-kir­jai­mes­ta, jon­ka avion­rik­ko­ja sai hä­peä­tah­rak­seen Nat­ha­niel Hawt­hor­nen kir­jas­sa "Tu­li­pu­nai­nen kir­jain". Ni­mi so­pii sat­tu­mal­ta myös ame­rik­ka­lai­seen kou­lu­maail­maan, missä A on päin­vas­toin pa­ras ar­vo­sa­na. Tässä A:n op­pi­laas­ta tu­lee epä­huo­mios­sa polt­to­mer­kit­ty hyl­kiö. Ylia­na­ly­soi­mal­la tästä as­te­le­mas­ta sai­si pal­jon­kin ir­ti, sillä ta­pah­tu­mien ka­ta­lyyt­tinä on aluk­si it­sek­kyys ja räväyttä­mi­sen tar­ve, sit­tem­min päin­vas­toin il­keistä kie­listä piit­taa­ma­ton hyvän­te­keväi­syys. Sa­no­ma­na on — sikä­li kun sel­lai­ses­ta len­nok­kaas­sa ko­me­dias­sa tar­vit­see pii­ta­ta — että sisäi­sellä vah­vuu­del­la ja huu­mo­rin­ta­jul­la sel­viää.
Poik­keuk­sel­li­sen fik­suk­si elo­ku­vak­si tätä on vai­kea ylistää, mut­ta jos ta­ri­nankään­teet ovat­kin pitkäl­ti tut­tu­ja gen­ren pe­rus­kaa­vois­ta on nii­den tul­kin­ta kui­ten­kin ilah­dut­ta­van tuo­ret­ta ja hyvän­tuu­lis­ta. Hie­noi­nen ä­lyl­li­syy­den vii­lu­ker­ros tu­lee myös nok­ke­las­ta dia­lo­gis­ta, jo­ka sym­paat­tis­ten näyt­te­lijöi­den sii­vittämänä pää­see hy­vin oi­keuk­siin­sa. Kä­sik­sen ul­koa ope­tel­lut Em­ma Sto­ne on no­pea­pu­hei­ses­sa pää­roo­lis­saan su­ve­ree­ni, ja sa­mal­la kuin Gil­mo­ren tyttö­jen ka­don­nut pik­ku­serk­ku. Her­kul­li­sim­mat si­vu­roo­lit puo­les­taan te­kevät Stan­ley Tuc­ci ja Pat­ri­cia Clark­son elämästä hu­mal­tu­nei­na van­hem­pi­na ja Tho­mas Ha­den Ch­ruch ikä­ra­jat ylittävänä opet­ta­ja­na.

Kuva & ääni

Tasokas kuva on hallittu, lämminsävyinen ja kiitettävän - joskaan ei ehdottoman - erotteleva kuva. Leppoisa ääniraita tykittää dialogia, mutta muistaa myös revitellä musiikkiraidalla sopivan tilaisuuden tullen.

Ekstrat

Ekstroissa leppoisa triviapitoinen ohjaajan ja Emma Stonen kommenttiraita, pop-up triviaraita, MovieIQ-raita, asiallinen making of (15 min.), rehellinen sarja mokia (5 min.), Emma Stonen koe-esiintyminen (19 min.) ja minikoosteet dialogista (5 min.) ja highschool-teinileffojen genrestä (5 min.). Osa ekstroista esitetään HD-muodossa. (IJ)
20/06/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy