Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Redbelt

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 207789EAN: 5051160245478

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Da­vid Ma­me­tin ju­jut­su-e­lo­ku­va on kuin pyt­ti­pan­nu vii­den täh­den ra­vin­to­las­sa — tut­tua hut­tua tar­joil­tu­na epä­ta­val­li­sen jäh­mein elein ja va­ka­val­la il­meellä.

Da­vid Ma­me­tin ju­jut­su-e­lo­ku­va on kuin pyt­ti­pan­nu vii­den täh­den ra­vin­to­las­sa — tut­tua hut­tua tar­joil­tu­na epä­ta­val­li­sen jäh­mein elein ja va­ka­val­la il­meellä. Eri­koi­nen se­koi­tus toi­mii oi­keas­taan tah­to­mat­taan var­sin haus­kas­ti, mut­ta syväa­na­lyyt­tistä draa­maa odot­ta­va ja toi­saal­ta tes­tos­te­ro­ni-nu­ja­koin­tia odot­ta­va kat­so­ja ovat var­mas­ti yhtä­lail­la ih­meissään. Tuo­tan­toar­vot ovat asial­li­set ja tun­nel­ma elo­ku­van lä­pi hyvä, mut­ta ha­ja­nai­nen ja en­nal­ta-ar­vat­ta­va juo­ni, sekä lähtö­koh­dat huo­mioi­den har­mil­li­sen lat­tea dia­lo­gi pai­na­vat tämän lo­pul­ta pelkäk­si ku­rio­si­tee­tik­si. It­se ju­jut­su-liik­keet kui­ten­kin miel­lyttä­nevät la­jin har­ras­ta­jia, joi­hin vio­le­tin vyön omaa­va oh­jaa­ja­kin kuu­luu.
Ta­ri­na pyö­rii ju­jut­su-sa­lin köyhän omis­ta­jan ympä­rillä, jo­ka on ko­ko elämänsä välttä­nyt ra­ha­ke­hiä kos­ka se vei­si terän la­jin to­del­li­ses­ta ar­vos­ta­mi­ses­ta. Rön­syi­levän ta­pah­tu­ma­ket­jun kaut­ta mies kui­ten­kin pää­tyy ot­ta­maan mit­taa vas­tus­ta­jis­taan niin kehässä kuin vääjäämättä myös sen ul­ko­puo­lel­la.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on levollinen ja asiallisen jäsenytynyt, mutta ei ehdottoman terävä. Lievä kohina on jatkuva osa kuvaa, ja myös pientä roskaa esiintyy muutamaan otteeseen. Rauhallinen ääniraita toimii hyvin tapahtumien taustalla. Ekstroissa ohjaajan ja Randy Couturen epätasainen kommenttiraita, asiallinen ohjaajan kyselytunti (26 min.), kattava making of (19 min.), UFC:n johtajan Dana Whiten mielenkiintoinen haastattelu vapaapainin kehityksestä (17 min.), hyvä kooste jujutsusta viihteen kannalta (19 min.), ottelijoiden videoprofiilit (4 min.), kooste taikuri Cyril Takayaman tempuista (5 min.) ja traileri. Ekstrat tarjoillaan HD-muodossa, mutta ilman suomenkielistä tekstitystä. (IJ)
22/04/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy