Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Van Helsing - 2 levyn versio

Van Helsing 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 109405  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vir­heettömän es­teet­ti­nen, ker­ron­nal­taan su­la­va ja lop­pu­pal­jas­tuk­siin­sa as­ti jän­nittävä toi­min­tajännä­ri ta­run­hoh­toi­ses­ta hir­viö­metsästäjä Van Hel­sin­gistä.

Vir­heettömän es­teet­ti­nen, ker­ron­nal­taan su­la­va ja lop­pu­pal­jas­tuk­siin­sa as­ti jän­nittävä toi­min­tajännä­ri ta­run­hoh­toi­ses­ta hir­viö­metsästäjä Van Hel­sin­gistä (Hugh Jack­man). Elo­ku­va yh­distää tai­dok­kaas­ti, jos­kin jo hie­man ylen­palt­ti­suut­ta lä­hes­tyen, mon­taa eri kau­hu­ku­vas­toa ai­na Fran­kens­tei­nin hir­viöstä ja Dra­cu­las­ta, ih­mis­su­siin ja Je­kyl­lin Hy­deen as­ti. Myös suo­da­tin­naa­mai­set Ee­vo­kit, Alien-vai­kut­tei­set mu­nat ja Pre­da­tor-tyy­li­nen näkö herättävät pie­ninä yk­si­tyis­koh­ti­na het­kel­listä huo­mio­ta.
Ni­mio­san Hugh Jack­man te­kee tässä pai­koin jo­pa klas­sik­kolänkkä­reitä lä­hes­tyvän suo­ri­tuk­sen, kun taas naispääo­san Ka­te Bec­kin­sa­le puo­les­taan löytää it­sensä hy­vin sa­man­tyy­li­sestä ti­lan­tees­ta kuin elo­ku­vas­sa "Var­jo­jen val­ta­kun­ta" — on­nek­si ta­ri­na on kui­ten­kin nyt rat­kai­se­vas­ti mo­ni­syi­sem­pi.

Kuva & ääni

Kuva on sykähdyttävän terävä ja tumma, ja samalla väreiltään erinomaisen sävykäs. Dynaamisen liikkuva kuva ei myöskään osoita minkäänlaisia havaittavia heikkouksia edes voimakkaimman liikkeen toistossa. Kohina on tuskin häiritsevää, eikä roskaa ole kuin nimellisesti. Myös reunavärinän osalta jälki oli progressiivisella näyttölaitteella katsottaessa ihailtavan ongelmatonta. Yksinkertaisesti sanottuna kuva on loistavan elävä. Ääniraita ei jää yhtään heikommaksi. Dialogi on luonnollisen selkeää ja paikantuu ongelmitta. Tehosteiden osalta vaikutelma on ilahduttavan monipuolinen ja tilakuvaltaan niin ikään jäsentynyt ja vivahteikas. Myös musiikkiraita on jännittävää kuunneltavaa, jopa siinä määrin että sitä soisi käytettävän auliimmin.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja tuottajan keskinkertainen kommenttiraita, vaatimaton sivuosanäyttelijöiden kommenttiraita, mokia (6 min.), timelapse-video lavasteiden rakentumisesta (3 min.), animoitu kuvagalleria ja koosteet tarinan esikuvien adaptaatiosta (58 min.), lavasteista (35 min.), monstereiden mallintamisesta (10 min.), musiikista (10 min.) ja naamiaiskohtauksen kuvaamisesta (25 min.). (IJ)

Tekijät

Ohjaaja: Stephen Sommers
Pääosissa: Hugh Jackman Kate Beckinsale
Tarina: Stephen Sommers
Kuvaus: Allen Daviau
Musiikki: Alan Silvestri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy