Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Darjeeling Limited

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 205549EAN: 6438044163957

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ylä­luok­kaa hau­ku­taan mie­lellään ke­vyt­mie­li­sek­si.

Ylä­luok­kaa hau­ku­taan mie­lellään ke­vyt­mie­li­sek­si. Mut­ta an­na­pas ol­la, jos jet­set hen­kevöi­tyy. Sil­loin tai­ta­vat jäädä lap­set vielä­kin enemmän heit­teil­le.
Pat­riark­ka on kuol­lut ja tämän kol­me ai­kuis­ta, pe­rin lap­sel­lis­ta poi­kaa päättävät läh­teä In­tiaan, jos­sa äi­ti toi­mii kris­til­li­sen kirkk­koyh­teisön vetäjänä.
Kat­so­jaa viedään kuin lie­kaa na­rus­sa li­ki her­mo­ro­mah­duk­sen par­taal­le, kun ek­sent­ri­nen kol­mik­ko se­koi­lee neu­roo­sien­sa viemänä pit­kin In­tiaa. Isän Louis Vuit­ton –­lau­kut seu­raa­vat ju­nis­ta mo­po­tak­sei­hin. Lo­pul­ta seu­raa epä­so­vin­nai­nen ke­hi­tys­ker­to­mus, lau­kut pu­do­tel­laan sa­ta­ma­lai­tu­ril­le ja men­nei­syy­den sal­vat au­kea­vat.
Ky­seessä on eri­koi­nen elo­ku­va, jos­ta jo­ko pitää tai ei. Voi ol­la myös vai­kea edes päättää, mitä tästä pitää. Hyvä niin.

Kuva, ääni & ekstrat

Visuaalisesti antoisa kuva saa tarkan toiston. Ääniraitaa käytetään jo vaatimattomammin, mutta musiikki soi ja on valittu hyvin. IPod soittaa Bosen SoundDockista milloin Kinksia, milloin Stonesia. Intialaiset elokuvasävelmät soivat ohjaaja Satyajit Rayn kunniaksi. Kaikkein tärkein teeman syventäjä on ennen kaikkea Joe Dassinin ”Les Champs-Elysées”, joka kertoo karua kieltään rikkaiden elämän tyhjyydestä.. Ekstroissa 13 min. lyhytfilmi ”Hotel Chevalier”, jonka voi katsoa ennen elokuvaa, sekä 21 min. dokumentti. (PS)
13/10/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy