Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Spartacus - 50th Anniversary Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1960Kesto: 197 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.22*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 62625  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kä­si­kir­joit­ta­ja Dal­ton Trum­bon so­sia­lis­ti­nen ta­ru.

Kä­si­kir­joit­ta­ja Dal­ton Trum­bon so­sia­lis­ti­nen ta­ru. His­to­rial­li­sis­sa ta­pah­tu­mis­sa yllättävän hy­vin py­syt­te­levä spek­taak­ke­li. Oh­jaa­ja Stan­ley Kub­rick te­ki am­mat­ti­mie­hen työtä, vaik­kei it­senäi­syy­teen tain­nut juu­ri pys­tyä Uni­ver­sal-yh­tiön ja Kirk Doug­la­sin pai­nees­sa.
G­la­diaat­to­ri on täl­le pal­jon vel­kaa. Rid­ley Scot­til­la ei ol­lut 40 vuot­ta myö­hem­min va­raa yhtä ko­vaan kas­tiin. Mu­ka­na oli­vat myös Pe­ter Us­ti­nov ja Char­les Laugh­ton.

Kuva & ääni

Elokuva näyttää paremmalta kuin koskaan: väritoisto on vivahteikasta, piirto erottelevaa ja kokonaisuus levollisen kohinatonta ja roskatonta. 50 vuotta haihtuu armollisesti pois teräväpiirtoversion myötä. Kannessa ilmoitettu kuvasuhde 1.85 on onneksi painovirhe. Vähäeleinen ja etupainotteinen ääniraita on nyt päivitetty häviöttömään DTS-HD Master Audio -kuosiin.

Ekstrat

Ekstroissa mm. poistettuja kohtauksia, Jean Simmonsin ja Peter Ustinovin haastatteluita, vanhaa uutismateriaalia, traileri, monipuolinen kuvagalleria, kuvamateriaalia lavasteista ja näytteitä sekä Kubrickin että Saul Bassin Storyboardeista. Aiemman DVD:n parhaat ekstrat, elokuvan tekijöiden ja käsikirjoittaja Dalton Trumbon kommenttiraidat ovat tipahtaneet pois. (PS/IJ)
05/03/2011
05/03/2011
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy