Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

X-Men: Dark Phoenix

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112750084

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Nät­ti, mut­ta syn­kis­te­levän utui­ses­ti au­kea­va seik­kai­lu neu­loo yh­den epi­so­din lisää mu­tant­ti­san­ka­rei­den elämään.

Nät­ti, mut­ta syn­kis­te­levän utui­ses­ti au­kea­va seik­kai­lu neu­loo yh­den epi­so­din lisää mu­tant­ti­san­ka­rei­den elämään. Nyt au­rin­ko­soih­tu so­hai­see ryhmäläis­ten elämän­ra­to­ja, eikä vä­ki­val­tai­sil­ta kor­jaus­liik­keiltä väl­tytä.
Vi­suaa­li­ses­ti vir­keä näytös ve­toaa ele­gan­tin hio­tul­la kuo­sil­laan, mut­ta jää va­jaak­si kai­kil­la muil­la rin­ta­mil­la: ta­ri­na on kli­seistä uu­tet­tu, dia­lo­gi pai­koin suo­ras­taan an­teek­si­pyy­te­levän ir­to­nais­ta (”­So that’s what we are doing he­re”) ja näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set hy­viä, mut­ta pe­rin vä­lin­pitämättö­miä. Myös ta­ri­nan kaa­ri su­kel­taa mo­nin pai­koin syväl­le vel­lo­van draa­man uu­me­niin, vaik­ka toi­min­ta­koh­tauk­set tah­dit­ta­vat­kin jo­ri­naa.
Lip­pu­luu­kul­la elo­ku­va jäi ymmär­rettäväs­ti pet­ty­myk­sek­si, eikä kom­men­taat­to­reil­ta­kaan ole ir­ron­nut täl­le ke­hu­ja. Ko­ko­nai­suus on tek­ni­ses­ti su­la­va, mut­ta sisällöl­li­ses­ti kaik­kea muu­ta kuin tart­tu­va sa­tu.

Kuva & ääni

Näyttävä ja luonteva 4K-kuva pohjaa 2K-masteriin, mutta jälki on ilahduttavan jäsentynyttä. Kertaalleen talon seinässä esiintyy lievää ylimääräistä kuhinaa, mutta samaan aikaan toisto on kyllin terävää kavaltamaan vihkisormuksen jättämät painaumat Jean Greyn sormessa (alun kohtaus avaruusaluksessa). Jessica Chastain puolestaan näyttää melkein puhkipalaneelta kaikissa otoksissaan, mutta efekti lienee tavoiteltu. Pliisu ääniraita pitää geneerisen musiikkiraidan jatkuvasti äänessä, mutta myös dialogin puhtaana ja toiminnan tarpeen tullen iskukunnossa.

Ekstrat

Boksin kakkoslevy sisältää elokuvan HD-version ja sen lisukkeina kommenttiraidan (ohjaaja Simon Kinberg ja tuottaja Hutch Parker), poistettuja kohtauksia kommentein, making of ja kooste. (IJ)
15/11/2019

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy