Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Mary Queen of Scots

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2019Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083192488

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Kieh­to­va ku­vaus Skot­lan­nin ku­nin­gat­ta­ren Ma­ryn ja Eng­lan­nin ku­nin­gat­ta­ren Eli­sa­bet I:­sen vä­li­sestä kä­denväännöstä 1500-­lu­vun Bri­tan­nias­sa.

Kieh­to­va ku­vaus Skot­lan­nin ku­nin­gat­ta­ren Ma­ryn (ir­lan­ti­lais-a­me­rik­ka­lai­nen Saoir­se Ro­nan) ja Eng­lan­nin ku­nin­gat­ta­ren Eli­sa­bet I:­sen (aus­si Mar­got Rob­bie) vä­li­sestä kä­denväännöstä 1500-lu­vun Bri­tan­nias­sa. Pääo­sien Ro­nan ja Rob­bie te­kevät ve­toa­vat roo­li­suo­ri­tuk­set löytäen roo­leis­saan hyvän ta­sa­pai­non pel­koa ja pe­lot­to­muut­ta, in­hi­mil­li­syyttä ja yli­maal­lis­ta vim­maa. Pa­ri­val­ja­kon siir­to­jen seu­raa­mi­nen ja re­kyy­lin odot­ta­mi­nen ovat tämän suo­la.
E­lo­ku­va nou­dat­taa his­to­rian ta­pah­tu­mia il­mei­ses­ti ver­rat­tain us­kol­li­ses­ti, mut­ta ot­taa va­pauk­sia muun muas­sa hah­mo­jen ihonvä­rissä (oh­jaa­jan vaa­ti­muk­ses­ta), sek­si­koh­tauk­sis­sa ja siinä, että to­del­li­suu­des­sa kah­den nai­sen ei tie­detä koh­dan­neen kuin kir­jei­den vä­li­tyk­sellä. As­tei­kol­la Rob Roy — Bra­ve­heart tämä on lä­hempänä en­simmäistä, mut­ta sen minkä tai­val me­nettää hol­lywood-hur­mok­ses­sa se voit­taa us­kot­ta­va­na tut­kiel­ma­na ai­kan­sa val­ta­pe­listä, jos­sa pal­kin­to­na on Eng­lan­nin kruu­nu. Kä­si­kir­joi­tuk­ses­ta vas­taa Hou­se of Cards -sar­jas­ta tut­tu Beau Wil­li­mon.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva löytää oman ilmeensä koleana periodikuvana, jossa sade ja isorokko jättävät kumpikin uskottavasti merkkinsä. Myös ääniraita on elävästi mukana tunnelmissa, mutta pyrkii ennemminkin dokumentaarimaiseen kuin hollywoodmaiseen antiin. Ekstroissa ohjaajan ja säveltäjä Max Richterin kommenttiraita ja kolme lyhyttä koostetta. (IJ)
01/04/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy