Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Gentlemen

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2019Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080P 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706169003146

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

B­rit­tein­saa­ril­le suu­ren huu­meim­pe­riu­min ra­ken­ta­nut gangs­ta ha­luaa ulos pe­listä, mut­ta sa­lai­sen ra­ha­ko­neen myyn­ti ei ole ai­van mut­ka­ton ope­raa­tio.

B­rit­tein­saa­ril­le suu­ren huu­meim­pe­riu­min ra­ken­ta­nut gangs­ta (Matt­hew Mc­Co­naug­hey) ha­luaa ulos pe­listä, mut­ta sa­lai­sen ra­ha­ko­neen myyn­ti ei ole ai­van mut­ka­ton ope­raa­tio.
Guy Ritc­hien (mm. "S­natch", "Puu­ta, heinää ja muu­ta­ma ve­si­perä") oh­jaa­ma ja kynäi­lemä ri­kosd­raa­ma vai­vaa tu­tuis­ta noo­de­leis­ta tuo­reen sei­tin, jos­sa jän­nit­teet kul­ke­vat us­kot­ta­vas­ti mo­neen suun­taan. Elo­ku­va aloit­taa ko­mean vah­vas­ti ka­saa­mal­la ta­ri­nas­sa tar­vit­ta­vat do­mi­not kou­kut­ta­van se­ka­vas­sa jär­jes­tyk­sesä lau­dan lai­dal­le. Tämän jäl­keen me­no muis­tut­taa pai­koin mo­nin­ker­tais­ta ket­ju­ko­la­ria rau­ta­tie­ris­teyk­sessä, mut­ta kat­set­ta on vai­kea kääntää pois. Ta­ri­na on kou­kut­ta­va, ja sen ku­vi­tus ilah­dut­ta­van ener­gi­nen ja yllättävä.
Myös näyt­te­lijä­kaar­ti Mc­Co­naug­heystä Co­lin Far­re­lin kaut­ta Hugh Gran­tiin on kiin­nos­ta­va. Mc­Co­naug­hey vie su­ve­ree­nis­ti pi­ruet­tia il­man, että mie­hellä nou­see edes hi­ki ot­sal­le. Co­lin Fa­rell on mai­nio vä­likä­teen jou­tu­va­na nyrk­kei­ly­val­men­ta­ja­na, jo­ka yrittää pitää pe­sueen­sa kai­dal­la tiellä. Char­lie Hun­nam on hyvä förs­tinä, jon­ka ko­tio­vel­le sop­pa tu­lee. Pa­kan yllättä­vimmän suo­ri­tuk­sen te­kee kui­ten­kin asus­te­la­sien ja ri­su­par­ran ta­ka­na mil­tei tun­nis­ta­ma­ton Hugh Grant, jo­ka on juu­ri so­pi­vis­sa mää­rin nil­ja­kas ja ove­la ki­ristäjä. Näyt­te­lijä­kaar­ti kiit­te­lee vuo­laas­ti oh­jaa­jaan­sa hah­mo­jen syn­nystä, mut­ta myös mie­hi­tys on nyt ker­ta­kaik­ki­sen mai­nio.
Jos pi­dit "O­cean's Ele­ven":stä pidät to­dennäköi­ses­ti myös tästä. Haus­ka yllättäjä.

Kuva

Erinomainen kuva on vakaa, terävä ja värikylläinen. Viitseliäästi veistetty kuva luo vivahteikkaan kiehtovan miljöön, jossa luksus ja luumurtumat lyövät mielenkiintoisesti kättä. Raasta wagyusta heilahdetaan mustelmiin sulavasti maisemien vaihtessa pubista brittikartanoon tai hightech-mariviljelmään. Teknisesti anti on vaivatta kiitettävää, onneksi näin on myös sisällöllisesti.

Ääni

Ääniraita on tällä kertaa tasavahva kuvan kanssa. Skarppi ääniraita iskee tehokkaasti toiminnan tullen ja toistaa dialogin sekä runsaasti ääneen pääsevän kertojaäänen siinä välissä maukkaan rosoisesti. Dialogia on runsaasti, mutta anti on kaikkea muuta kuin kuiva.

Ekstrat

Ekstroissa neljä suppeaa, mutta asiallista koostetta (yht. 11 min.). (IJ)
20/07/2020

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy