Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta

The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 160 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205442EAN: 73211944763732

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Pa­ha­mai­nei­sen Ja­mes Gan­gin joh­ta­ja Jes­se Ja­mes oli en­simmäi­siä ja pitkäikäi­sim­piä po­pu­laa­ri­kult­tuu­ri-i­ko­nei­ta.

Pa­ha­mai­nei­sen Ja­mes Gan­gin joh­ta­ja Jes­se Ja­mes oli en­simmäi­siä ja pitkäikäi­sim­piä po­pu­laa­ri­kult­tuu­ri-i­ko­nei­ta. Läh­temätön jäl­ki län­si­mai­seen vä­ki­val­ta­kult­tuu­riin pai­net­tiin aluk­si hal­poi­hin di­me-kios­ki­kir­joi­hin, mut­ta hah­moon pa­lat­tiin 1900-lu­vul­la usein, muis­tet­ta­vim­min 1939 Hen­ry Kin­gin elo­ku­vas­sa ja pe­rin her­kul­li­ses­ti vielä 1969 Mor­ris & Gos­cin­nyn sar­ja­ku­vas­sa (Jes­se Ja­mes, suo­men­nos 1972).
Kult­tik­las­sik­ko Chop­pe­ris­ta tun­ne­tun oh­jaa­ja Do­mi­ni­kin tuo­re oh­jaus ki­teyttää oi­keas­taan kaik­kien edeltä­jiensä tee­mat, mut­ta me­nee sa­mal­la pal­jon tar­kem­piin ek­sis­ten­tiaa­li­siin sy­vyyk­siin.
Mies myy­tin sisällä (u­pean roo­lin te­kevä Brad Pitt) esi­tetään raa­dol­li­se­na mur­haa­ja­na, mut­ta myös kär­sivänä jee­sus-hah­mo­na, vaik­ka hy­viä töitä ei esi­telläkään. Pa­to­lo­gi­sen tap­pa­jan pii­naa­va ai­lah­te­le­vai­suus ajaa aiem­man ihai­li­jan (juu­dak­sen­sa löytävä Ca­sey Aff­leck) pelkäämään ja am­pu­maan selkään miestä, jo­ta pal­voi. Miel­leyh­tymä John Len­no­nin mur­haan tu­lee eittämättä mie­leen. Elo­ku­va ra­ken­tuu mo­ni­syi­ses­ti, jo­ten mo­ni­nai­set omat tul­kin­nat ovat mah­dol­li­sia.
Tuot­ta­ja­tii­min Rid­ley Scott saa oman ”­ca­meon­sa”, kun Brad Pit­tin ne­li­sor­mi­nen kä­si hi­ve­lee vehnä­pel­toa kuin Gla­diaat­to­ris­sa ikään.

Kuva, ääni & ekstrat

Monimuotoisuutta vahvistaa runollinen ja eksistentiaalinen tunnelma, jota tuetaan erityisen hienolla Nick Caven ja Warren Ellisin musiikilla. Cave tekee hienon lauluesityksen baarissa.
Ääniraita keskittyykin aika pitkälle musiikkin, ja mukana on vain DD5.1.
Mutta kuvailmaisussa mennään omia luovia polkuja. Kuvaaja Roger Deakins käyttää erityisen hienosti stereoskooppista kuvaa, joka himmentää ulkoreunoja vanhojen muotokuvavalokuvaajien tapaan.
Blu-rayn kuvanlaatu ei periaatteessa häikäise, mutta toimii. Jo DVD:n kuvanlaatu näyttää kiitettävältä, vaikka toki Blu-ray tekee tarkemman piirron. Ero ei ole yhtä dramaattinen kuin yleensä, vaan DVD toistaa kuvan ruskeammansävyisenä ja vähemmän kirkkaana, mattamaisempana. Ei ekstroja. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy