Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Death Race - pidennetty versio

Kuolonajot 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 207563EAN: 5050582599503

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ro­ger Cor­ma­nin "­Death Ra­ce 2000" herää hen­kiin uu­del­leen­vi­ri­tel­tynä ver­sio­na, jos­sa kuo­lon­ral­lit on siir­ret­ty val­ta­teiltä van­ki­la­saa­ren muu­rien sisä­puol­lel­le. Ver­kon yli lä­he­tettä­vissä ki­sois­sa kuol­lei­suus on 70 pro­sen­tin luok­kaa, mut­ta lu­paus va­pau­des­ta vii­den voi­ton jäl­keen ajaa van­ke­ja ko­kei­le­maan on­neaan.
S­ci­fiä tämä ei suo­ra­nai­ses­ti ole, vaik­ka vuo­si­lu­ku on­kin 2012 ja ta­ri­na muis­tut­taa pää­piir­teissään mo­to­ri­soi­tua ver­sioi­ta ­Run­ning Ma­nis­ta. Lä­hi­tu­le­vai­suus an­taa kui­ten­kin riittävän te­ko­syyn va­rus­taa hur­japäi­den au­tot mo­nen­lai­sil­la puo­lus­tus- ja hyökkäysvä­li­neillä ai­na ras­kais­ta ko­ne­tu­lia­seis­ta na­pal­miin. Jär­jellä tai yh­teis­kun­ta­kom­men­taa­ril­la ei ole tässä si­jaa, mut­ta pin­ta on moit­teet­to­mas­ti koh­dal­laan ja asen­ne viih­dyttävän poi­ka­mai­nen ja mac­ho. Yk­si­so­luis­ten toi­min­ta­viih­dyk­kei­den ra­joit­tu­nees­sa ka­te­go­rias­sa tätä voi­si pitää jo­pa vii­den täh­den suo­ri­tuk­se­na.

Kuva & ääni

Upean sävykäs ja rikkaan yksityiskohtainen kuvaa piirtää tyylikkään rouhean miljöön, joka porskuttaa ruosteen, naarmujen, uurteiden ja konetulen alati työstämien detaljien voimalla. Liikkuvasta kuvauksesta, lukuisista lentävistä partikkeleista ja monin paikoin niukasta valaistuksesta huolimatta kuva pitää hienosti kuosinsa alusta loppuun saakka. Tilava, dynaaminen ja vakuuttavan virikkeellinen ääniraita ei juuri lepää, vaan tykit laulavat, renkaat vinkuvat ja rauta kolisee - ja loput täyttää istuvan riitasointuinen ja rämisevä musiikki. Lopputulos voisi helposti olla puuduttava, mutta nyt kokonaisuus on iskevä ja miellyttävän vivahteikas.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä ohjaajan ja tuottajan kommenttiraita, making of -materiaalia ja faktaruutuja tarjoileva kuva-kuvassa-toiminto, making of (20 min.) ja kooste stunteista (8 min.). Näistä kaksi viimeistä esitetään HD-muodossa ja suomeksi tekstitettynä. (IJ)
13/07/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy