Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Big Lebowski

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1998Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 100832EAN: 5050582837964

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Viet­na­min so­ta on kai­ken pa­han al­ku ja juu­ri, mut­ta on­nek­si kei­lai­lu puo­les­taan on vas­taus kaik­keen.

Viet­na­min so­ta on kai­ken pa­han al­ku ja juu­ri, mut­ta on­nek­si kei­lai­lu puo­les­taan on vas­taus kaik­keen. Jeff Brid­ges on har­mi­ton zen-hen­ki­nen tyhjän­toi­mit­ta­ja, jo­ka ve­detään mu­kaan mil­joo­na­lun­nai­den jah­taa­mi­seen kun mil­jonää­rin ko­ris­te­vai­mo ka­toaa. Ka­ve­ri John Good­man komp­paa ag­res­sii­vi­sen oma­val­tai­ses­ti ja pää­tyy es­ka­loi­maan ta­pah­tu­mia kuin Ni­xon kon­sa­naan.
Coe­nin vel­jes­ten kult­ti­ko­me­dia on pa­ras rau­hal­li­sel­la elämä­na­sen­teel­la va­rus­tet­tu hörhö­ko­me­dia kaut­ta ai­ko­jen. Good­man on vä­rikkäin hah­mo, mut­ta Brid­ges on eri­no­mai­nen kiin­ne­koh­ta ja si­vuo­sien Ste­ve Bus­ce­mi hie­man pi­hal­la ole­va­na kol­man­te­na pyöränä (mel­kein kat­so­ja­na), Pe­ter Stor­ma­re por­notäh­tenä, Ju­lian­ne Moo­re nais­ten va­pau­tus­liik­keen edelläkä­vijänä, Phi­lip Sey­mour Hoff­man sih­tee­rinä, John Tur­tur­ro irs­taa­na kei­laa­ja­na ja Sam El­liott epä­to­del­li­se­na ker­to­ja­na tuo­vat kaik­ki mu­ka­vas­ti lisävä­riä.

Kuva & ääni

Tasokas kuva on paitsi levollisen vakaa myös kiitettävän jäsentynyt. Jälki ei ole ehdottoman terävää, mutta luonnollista ja valtaosin aiempaa erottelevampaa. Seesteinen ääniraita toistaa dialogin terävästi ja vähäisen, mutta nappiin valitun musiikin puhtaasti.

Ekstrat

Ekstroissa kolme triviaraitaa, hupihenkinen intro (5 min.), alkuperäinen making of (25 min.), kaksi retrospektiiviista koostetta tekijöiden mietteitä elokuvasta (yht. 21 min. HD), interaktiivinen kartta kuvauspaikoista suppeiden esittelyvideoiden kera, kuvagalleria ja koosteet unijaksosta (4 min. HD) ja Lebowskifestistä (14 min.). Sokerina pohjalla vielä Jeff Bridgesin esittely tuotantoryhmälle tekemästään valokuvakirjasta ja 28-sivuinen vihkonen täynnä haastatteluja, lainauksia ja triviaa. (IJ)
25/11/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy