Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Love is Strange

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5051162346371

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Elä­kepäi­viensä ovea kol­kut­te­le­va man­hat­ta­ni­lai­nen avo­pa­ri päättää lä­hes 40 vuo­den jäl­keen vih­doin vi­ral­lis­taa liit­ton­sa, mut­ta ka­pea­kat­sei­sen työ­nan­ta­jan an­sios­ta tem­pauk­sel­la on yllättä­viä seu­raa­muk­sia.

Elä­kepäi­viensä ovea kol­kut­te­le­va man­hat­ta­ni­lai­nen avo­pa­ri (John Lith­gow ja Alf­red Mo­li­na) päättää lä­hes 40 vuo­den jäl­keen vih­doin vi­ral­lis­taa liit­ton­sa, mut­ta ka­pea­kat­sei­sen työ­nan­ta­jan an­sios­ta tem­pauk­sel­la on yllättä­viä seu­raa­muk­sia. Yhtäk­kiä mie­het ovat jou­tu­neet myymään asun­ton­sa ja et­simään ma­ja­paik­kaa kum­pi­kin omil­ta ta­hoil­taan su­ku­lais­ten ja tut­ta­vien nur­kis­ta.
Yhtä ai­kaa va­loit­ta­van va­pau­tu­nut ja etään­nyttäväs­ti odo­tus­kais­tal­le is­tah­ta­va draa­ma aset­te­lee tar­jol­le näpsäkän kak­si­ja­koi­sen tut­kiel­man ih­mis­suh­teis­ta: yh­den vah­van ih­mis­suh­teen jou­tues­sa etäi­syy­den koet­te­le­muk­seen sy­ve­nevät muut suh­teet lä­hietäi­syy­del­le tul­lei­den ystä­vien ja su­ku­lais­ten kans­sa. Se, että tämä vyyh­ti mais­tuu enemmän elämältä kuin kä­si­kir­joi­tuk­sel­ta on kun­niak­si ko­ko te­kijä­po­ru­kal­le.
Sun­dan­ce fes­ti­va­laa­leil­la­kin näh­ty elo­ku­va on hau­raan näpsäkkä ja aja­tuk­sel­la koot­tu ker­to­mus, jo­ka heittää ta­ri­nan­sa lan­gat pu­roon ja seu­raa hy­villä mie­lin kuin­ka ve­si kul­jet­taa niitä lip­lat­taen eteenpäin. Tämä ei ole na­pak­ka, eikä lo­pul­ta myöskään my­kistävän oi­val­ta­va elo­ku­va, mut­ta vä­hin elein ja kli­seitä kart­taen se on­nis­tuu ylentämään mie­li­ku­via ih­mis­kun­nas­ta siinä missä viih­dyttä­vin feelf good -d­raa­ma­kin.

Kuva & ääni

Hyvä kuva on ilmeeltään valtaosin hieman pehmeä, mutta yhä jäsentynyt ja ilmeikäs. Dialogin ja kehtolaulun lailla liplattavan musiikkiraidan toistava ääniraita toimii moitteitta.

Ekstrat

Ekstroissa mainio ohjaajan ja pääparin kommenttiraita, löyhä making of (23 min.) ja tekijöiden kyselytuokio (25 min.). (IJ)
29/05/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy