Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Merijalkaväen mies

Jarhead 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2005Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 201573EAN: 5050582427011

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

So­tae­lo­ku­vak­si, jos­sa ei so­di­ta ja elo­ku­vak­si, jo­ka oi­keas­taan jat­kuu il­man suu­rem­pia ta­ri­nan kään­teitä kun­nes päättää lop­pua tämä on har­vi­nai­sen ve­toa­va ku­vaus me­ri­jal­kaväen so­ti­lais­ta Per­sian­lah­den so­das­sa.

So­tae­lo­ku­vak­si, jos­sa ei so­di­ta ja elo­ku­vak­si, jo­ka oi­keas­taan jat­kuu il­man suu­rem­pia ta­ri­nan kään­teitä kun­nes päättää lop­pua tämä on har­vi­nai­sen ve­toa­va ku­vaus me­ri­jal­kaväen so­ti­lais­ta Per­sian­lah­den so­das­sa. Pääo­sas­sa eivät ole ta­pah­tu­mat, tai po­liit­ti­nen sa­no­ma, vaan yk­silöistä koos­tu­va tii­vis ryhmä ja sen dy­na­miik­ka. Ryhmäk­si hit­sau­tu­mi­nen ta­pah­tuu pitkäl­ti ku­van ul­ko­puo­lel­la, ikään kuin it­sestään­sel­vyy­tenä, mut­ta ryhmä toi­mii elävän us­kot­ta­vas­ti.
Il­mai­sul­taan elo­ku­va liik­kuu jos­sa­kin to­si-tv:n, do­ku­men­taa­rin ja elo­ku­van vä­li­maas­tos­sa näyttäen usein us­kot­ta­van vä­littömältä, mut­ta pie­nie­lei­seltä. Tämä muut­tuu dra­maat­ti­sek­si in­fer­nok­si ja hiil­ty­nei­den ruu­mii­den mai­se­mak­si kun öl­jy­kentät sy­ty­tetään tu­leen. Vai­ku­tel­ma on pysäyttävä.

Kuva & ääni

Kuva on aavikkoisen paahtunut jo ennen Irakiin lähtöä, mutta tällä kertaa kuvasto mahdollistaa ja jopa hyötyy hieman poltetusta käsittelystä. Tarkkuudeltaan jälki on miellyttävän terävää, mutta ei hyödynnä DVD:n mahdollisuuksia maksimaalisesti. Ääniraita on sotaelokuvaksi perin rauhallinen, mutta tehosteiltaan uskottava ja musiikiltaan hengen mukainen. Myös tilakuvaa viritellään paikoin tehokkaasti.

Ekstrat

Ekstrat on jaettu kahdelle levylle. Päälevyltä löytyy kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä kuullaan ohjaajaa ja jälkimmäisellä käsikirjoittaja William Boyles Junioria ja Anthony Swoffordia, jonka kokemuksiin elokuva perustuu. Lisäksi mukana on hyvä kokoelma poistettuja kohtauksia ohjaajan ja leikkaaja Walter Murchin kommentein (19 min.), elokuvan todellisuutta hilpeästi vääntäviä Swoffordin fantasiajaksoja (6 min.) ja pitkäveteiset haastattelut kokonaisuudessaan ohjaajan ja leikkaajan kommentein (17 min.). Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy hyvä videopäiväkirjakooste (31 min.), dokumentti elokuvan taustavoimista (31 min.) ja mielenkiintoinen dokumentti sotilaiden kotiinpaluusta (36 min.). Kaikki ekstralevyn dokumentit tarjoillaan ohjaajan alustuksen kera, mutta ilman suomenkielistä tekstistitystä. Päälevyn ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy