Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Pelon ote

Iron Maze 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1990Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: I-04982EAN: 6415018627301

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Finnkino) ellei toisin mainita.

Elokuva

Pe­lon ote on eri­no­mai­nen huo­no esi­merk­ki siitä, mi­ten hyvä al­ku­peräis­teok­sen ni­mi ei käy, vaan pitää yrittää tehdä myyvä, jo­ka ei ker­ro mitään it­se elo­ku­vas­ta.

Pe­lon ote on eri­no­mai­nen huo­no esi­merk­ki siitä, mi­ten hyvä al­ku­peräis­teok­sen ni­mi ei käy, vaan pitää yrittää tehdä myyvä, jo­ka ei ker­ro mitään it­se elo­ku­vas­ta. Rau­ta­sok­ke­lo oli­si käy­nyt ai­van hy­vin.
Penn­syl­va­nia­lai­nen pik­ku­kau­pun­ki, pai­kal­li­nen Tor­nio tai Raa­he, on jou­tu­nut 1980-lu­vul­la teol­li­sen ra­ken­ne­muu­tok­sen kou­riin. Ja­pa­ni­lais­lii­ke­mies ”os­taa” ko­ko rap­peu­tu­van kau­pun­gin pur­kaak­seen teh­taan ja ra­ken­taak­seen ti­lal­le hu­vi­puis­ton. Ti­lan­ne ke­hit­tyy in­to­hi­mod­raa­mak­si ja muut­tuu mie­len­kiin­toi­sek­si Ras­ho­mon-vi­ri­telmäk­si, kun po­lii­sipääl­likkö (mai­nio J.T. Walsh) pyr­kii rat­kai­se­maan mys­tee­rin.
Näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set on­nis­tu­vat. Var­sin­kin Sil­ve­ra­dos­ta tut­tu kii­lu­silmä Jeff Fa­hey an­taa pa­ras­taan. Mut­ta vas­ta­poo­li, ja­pa­ni­lai­sen mal­li­vai­moa esittävä Brid­get Fon­da, mil­tei pi­laa ko­ko elo­ku­van.
S­poi­le­ria kaih­ta­vien ei kan­na­ta jat­kaa, mut­ta en voi ol­la ke­hu­mat­ta epä­ta­sai­sen kä­si­kir­joi­tuk­sen lop­pu­tu­le­maa: ri­kos­ta ei lo­pul­ta ole­kaan ta­pah­tu­nut ja lop­pu­kin on on­nel­li­nen. Oli­ver Sto­ne tuot­ti elo­ku­van, jo­ka pe­rus­tui ja­pa­ni­lai­seen ro­maa­niin. Ris­ti­sii­tos mer­kit­si tiet­tyä per­soo­nal­li­suut­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Tämä alkaa olla jo harvinaista huttua: rakeinen ja sävytön pan & scan kuva on onneksi jäänyt harvinaiseksi. Ääniraita keskittyy dialogiin. Ekstroissa traileri. (PS)
06/04/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy