Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Syriana

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 201766EAN: 7321944829513

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Lä­hi-idän öl­jy käy yleispä­tevästä ai­he­pii­ristä, jo­ka ei van­he­ne.

Lä­hi-idän öl­jy käy yleispä­tevästä ai­he­pii­ristä, jo­ka ei van­he­ne. Kesän 2006 Is­rae­lin ja Hiz­bol­la­hin kärhämä käy hy­vin taus­tak­si Sy­ria­nal­le, jo­ka ku­vaa ku­vit­teel­li­sen emii­ri­kun­nan, ter­ro­ris­min, USA:n hal­lin­non, osa­ke­mark­ki­noi­den sekä ame­rik­ka­lai­sen ase- ja öl­jy­bis­nek­sen käytännön seu­rauk­sia.
S­te­ven So­der­bergh toi­mi apu­lais­tuot­ta­ja­na, mikä luo sil­lan huu­me­kaup­paa ku­vaa­vaan Traf­fi­ciin. Tällä ker­taa ai­he­pii­ri on eri, mut­ta lähtö­koh­ta sa­ma. Yk­sittäis­ten ih­mis­ten ko­ke­maa ku­va­taan isä ja poi­ka -suh­teen kaut­ta.
Loh­du­ton ta­ri­na, hie­no to­teu­tus. Tämä pa­nee lu­ke­maan Is­rae­lin is­kuis­ta Li­ba­no­niin jäl­leen hie­man terä­vim­min sil­min.
E­lo­ku­van suu­rin me­riit­ti on help­po­jen mus­ta­val­koi­suuk­sien välttä­mi­nen, sekä ta­ri­nas­sa että hah­mois­sa. Tämä elo­ku­va ei ole räi­keäs­ti de­mok­raat­tien tai re­pub­li­kaa­nien ää­nen­kan­ta­ja, eivätkä hah­mot ole täy­sin yk­sioi­koi­ses­ti hy­viä tai pa­ho­ja. Cloo­ney voit­ti roo­lis­taan si­vuo­sa-Os­ca­rin, mikä ei tun­nu täy­sin oi­keu­te­tul­ta, sillä Matt Da­mon te­kee tässä mo­nin ver­roin ve­revämmän suo­ri­tuk­sen.

Kuva & ääni

Levollisen tarkka ja dokumentaarimainen kuva, josta aivan viimeisin terä tuntuu puuttuvan vaikka jälki erittäin tasokasta onkin. Ääniraita on niin ikään realismiin pyrkivän vähäeleinen ja teknisesti ongelmaton. Räjähdykset toimivat asiallisella tiukkuudella, joskin ennemminkin tarkasti kuin ylitse vyöryen. Musiikkiraita istuu hyvin minimaaliseen ilmaisuun.

Ekstrat

Ekstroissa sarja vaatimattomasti kasaan kursittuja haastatteluita (yht. 28 min.), erinomainen making of (26 min.), Clooneyhyn keskittyviä poistettuja kohtauksia (6 min.) ja traileri. Kaikki ekstrat tarjoillaan ei-teräväpiirtomuodossa ja ilman tekstitystä. (PS/IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy