Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Beowulf – ohjaajan versio

Beowulf 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205800EAN: 7321946210937

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ro­bert Ze­mec­kis te­ki jo kol­me vuot­ta sit­ten Na­pa­pii­rin pi­ka­ju­na –e­lo­ku­van­sa liik­keen­kaap­paus­tek­nii­kal­la, jos­sa an­tu­roil­la täp­li­tet­ty­jen näyt­te­lijöi­den työ aje­taan di­gi­taa­li­seen ani­maa­tip­ro­ses­siin.

Ro­bert Ze­mec­kis te­ki jo kol­me vuot­ta sit­ten Na­pa­pii­rin pi­ka­ju­na –e­lo­ku­van­sa liik­keen­kaap­paus­tek­nii­kal­la, jos­sa an­tu­roil­la täp­li­tet­ty­jen näyt­te­lijöi­den työ aje­taan di­gi­taa­li­seen ani­maa­tip­ro­ses­siin. Tämä ko­kei­lu vielä flop­pa­si kan­keut­taan, mut­ta Beowul­fis­sa tek­nii­kan hyö­dyt on osat­tu käyttää ja huo­not puo­let välttää.
On jo­pa ih­me, kuin­ka huo­not ar­vo­sa­nat Beowulf on krii­ti­koil­ta saa­nut. Sitä voi ni­mittäin pitää fan­ta­sia­gen­ren mer­kittä­vien elo­ku­vien jouk­koon kuu­lu­va­na. Neil Gai­man ja Ro­ger Ava­ry ovat an­sain­neet on­nit­te­lut tyy­likkäästä kä­si­kir­joi­tuk­ses­ta.
Beowul­fin tee­ma on myy­tin ja san­ka­ruu­den hau­raus pe­rimmäi­sen to­tuu­den edessä. Eri­kois­ta on se, että elo­ku­va osa­taan lo­pet­taa hie­nos­ti, mikä on san­ka­ri­myyt­tien heik­ko koh­ta.
Mikä haus­kin­ta, Quad­rop­he­nian vuo­sis­taan pul­lis­tu­nut Ray Wins­to­ne saa näy­tellä sydä­mensä kyl­lyy­destä at­leet­tia. Sen hän tois­taa li­ki sa­mal­la rai­vol­la kuin toi­sen äs­kettäi­sen on­nis­tu­neen fan­ta­sia­le­lo­ku­va 300:n spar­ta­lai­set. Beowulf on yk­si on­nis­tu­neim­pia vii­kin­ki- saa­ti lo­hikäär­meai­hei­sia elo­ku­via.

Kuva, ääni & ekstrat

Jo työn luonteesta ja tekniikasta johtuen erinomainen audiovisuaalinen laatu leimaa koko teosta. Oikeastaan vain ihmisten ja hevosten juoksu rytmittyy luonnottomasti. Preferenssitason kokemus, ehdottomasti. Tämä ei jää yhteen katselu- ja kuuntelukertaan. Ekstroissa 63 min. dokumenttia ja 12 min.poistettua kohtauksia. (PS)
13/10/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy