Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Us

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4k HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083192464

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Tämä saat­taa ol­la kaik­kien ai­ko­jen fik­suin kau­hue­lo­ku­va, jo­ka pu­noo ele­gan­tin no­vel­li­mai­sen tut­kiel­man hyvästä ja pa­has­ta.

Tämä saat­taa ol­la kaik­kien ai­ko­jen fik­suin kau­hue­lo­ku­va, jo­ka pu­noo ele­gan­tin no­vel­li­mai­sen tut­kiel­man hyvästä ja pa­has­ta. Nyt ky­se on yön ja päivän toi­siin­sa kyt­key­ty­neestä ole­mas­sao­los­ta, päivänsä­teen ja men­ninkäi­sen kar­meas­ta pi­rue­tis­ta, jos­sa jo­kais­ta ar­kis­ta on­nen­kan­ta­mois­ta koh­ti tu­lee lo­pul­ta myös pesä­pal­lo­mai­la ni­vu­siin.
O­ve­la idea kul­kee tah­dik­kaas­ti pu­re­vas­ta ar­ki­suu­des­ta sur­reaa­liin ki­du­tuk­seen, vuo­ron perään nis­ka­vil­lo­ja ja ai­vo­nys­tyröitä si­li­tel­len. Ohuet hah­mot tun­tu­vat elä­viltä, ja jos ei ai­van kou­kut­ta­vil­ta niin ai­na­kin viih­dyttävän ar­ki­sil­ta. Ky­se tun­tuu sil­ti ole­van en­nen kaik­kea kau­hue­lo­ku­vas­ta siinä missä oh­jaa­jan edel­li­nen elo­ku­va, ”­Get Out” oli hy­ker­ryttävän pos­ke­ton ja sa­mal­la viiltävän skarp­pi mus­ta­ko­me­dia. Nyt ai­nek­set ovat va­ka­vail­meistä säi­kyt­te­lyä ja täy­si­ve­ristä draa­maa yli­luon­nol­li­sen vink­sah­ta­neel­la ju­jul­la maus­tet­tu­na. Jos peh­mo­kau­hu up­poaa on tämä nek­ta­ria, ja jos kau­hu on ai­na si­littä­nyt hi­ve­nen vas­ta­kar­vaan on tämä pe­rin sa­lon­ki­kel­pois­ta siedä­tys­hoi­toa. Sil­ti ky­se on kau­hue­lo­ku­vas­ta.

Kuva & ääni

Tarinan kuosi on sekin upeasti kohdillaan ja kunnianhimoista niin äänen kuin kuvankin saralla. Upea kuva pitää valot ja varjot skarppeina ja liikkeen alun huvipuistosta asti terävänä. Kyse on ilmeisesti ylöspäinskaalatusta 3.4K-kuvasta, joka on masteroitu poikkeuksellisesti 4K-tasossa. Jokunen otos siellä täällä jää HD-tasolle, mutta paikoin anti on hengästyttävän kaunista — kuten alun öisessä huvipuistossa — ja valtaosin miellyttävän jäsentynyttä. Hallitun pahaenteinen ja käänteissään napakka ääniraita luo tunnelmaa epämiellyttävän onnistuneesti. Myös musiikkiraita uskaltaa paikoin nousta etualalle.

Ekstrat

Boksin HD-levyllä ekstroina poistettuja kohtauksia ja puolenkymmentä lyhyttä koostetta. (IJ)
17/04/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy