Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Ran

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1985Kesto: 156 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 93597EAN: 5050582731446

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­ha­kes­pea­ren Ku­nin­gas Lea­ria mu­kai­le­va sa­mu­rai-ee­pos ker­too loh­dut­to­man ta­ri­nan val­ta­kun­nas­ta, jo­ka va­joaa sisäl­lis­so­taan su­ku­pol­ven­vaih­dok­sen myötä.

S­ha­kes­pea­ren Ku­nin­gas Lea­ria mu­kai­le­va sa­mu­rai-ee­pos ker­too loh­dut­to­man ta­ri­nan val­ta­kun­nas­ta, jo­ka va­joaa sisäl­lis­so­taan su­ku­pol­ven­vaih­dok­sen myötä. Kes­kiössä ovat isän ja kol­men po­jan suh­teet, joi­den kaut­ta kaik­ki mo­raa­li­ta­ri­nan kul­ma­ki­vet ah­neu­des­ta ja us­kol­li­suu­des­ta juo­nit­te­luun ja men­nei­den te­ko­jen pai­noon löytävät tulk­kin­sa.
Ku­vas­tol­taan elo­ku­va on lu­moa­va. Fu­ji-vuo­ren veh­reys ja tu­li­peräi­sen maas­ton tois­maal­li­set vis­tat tar­joa­vat ko­mean taus­tan kun­nian­hi­moi­sen yk­si­tyis­koh­tai­ses­ti jäl­jen­ne­tyl­le pu­vus­tol­le ja la­vas­teil­le. Myös il­man tie­to­ko­nei­ta teh­dyt jouk­ko­tais­te­lut ovat näyttävää ja ve­ristä kat­sot­ta­vaa.

Kuva & ääni

Kuva on parempi kuin koskaan ja parhaimmillaan linnojen ja pukujen yksityiskohdat toistuvat komean erottelevasti. Ehdottoman terävää jälki ei milloinkaan kuitenkaan ole, ja paikoin kohinakin valtaa alaa, mutta lähtökohtiin nähden jälki on erinomaista. Äänipuolella tarjolla on mm. alkuperäinen japaninkielinen DTS-HD Master Audio -ääniraita ja englanninkielinen dubbi, joka kuitenkin kuulostaa häiritsevän koomiselta alkuperäisraidan jälkeen.

Ekstrat

Ekstroissa kuvaustunnelmia hyvin esittelevä liki juontamaton ranskalaisdokkari (72 min.), mainio dokkari työskentelystä akira kurosawan kanssa (42 min.), kääntäjä Catherine Cadoun muisteluita Kurosawasta (14 min.) ja kaksi monipuolista katsausta samuraikulttuuriin (yht. 94 min.). Sokerina pohjalla vielä teaseri. Ekstrat tarjoillaan SD-formaatissa englanninkielisen tekstityksen kera. Studio Canal Collection - sarjaa, joten elokuva on pakattu 10-lehtisen vihkosen kanssa kirjamaiseen pahvikoteloon. (IJ)
19/08/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy