Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Autot

Cars 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2006Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
MPEG-4 AVC 2.39*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
Dolby True-H
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 202931EAN: 8717418133405

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Dis­ney-­viih­tee­seen tot­tu­nut ei ih­met­te­le, kun eläi­met pu­hu­vat.

Dis­ney-viih­tee­seen tot­tu­nut ei ih­met­te­le, kun eläi­met pu­hu­vat. Mut­ta au­tot?
Kun au­tot muis­tut­ta­vat Aku Ank­ka –­leh­den si­vuil­la 1960-lu­vul­la seik­kail­lei­ta pu­hu­via hi­naa­ja­pur­ti­loi­ta, eivät odo­tuk­set ole kor­keal­la.
I­dioot­ti­mai­sel­ta tun­tu­va Car­sin al­kua­se­tel­ma muut­tuu kui­ten­kin Pi­xar-a­ni­maat­to­rei­den kä­sissä ihas­tut­ta­vak­si mo­raa­li­ta­ri­nak­si, jo­ka kun­nioit­taa van­haa ame­ri­ca­naa, Rou­te 66 –­muis­to­ja ja kai­ken kii­reen kes­kellä unoh­tu­nut­ta elä­mi­sen mal­lia.
Au­to­kult­tuu­ria muo­va­taan uu­sik­si, ja jo­pa Nas­car-a­jot tun­tu­vat tu­ke­van tee­maa. Oh­jaa­ja John Las­se­te­rin isä joh­ti ai­koi­naan Chev­ro­le­tin va­rao­sa­puol­ta, ja per­he aje­li lo­mil­laan syrjä­teitä. Mo­tel­lit, par­tu­rit ja mo­net nos­tal­gi­sis­ta au­to­mer­keistä (Hud­son, Ca­dil­lac, Porsc­he, Fiat 500) saa­vat seu­raa Ma­se­ra­teis­ta ja Fer­ra­reis­ta. Juu­ri au­toi­luun liit­ty­vien il­miöi­den pa­ro­dia toi­mii niin hy­vin, että elo­ku­vaa seu­raa­vat ai­kui­set siinä missä lap­set­kin.
Suo­mi­dub­bauk­siin on sat­sat­tu. Haus­kin­ta tar­joaa tam­pe­ret­ta pu­hu­va Mart­ti (Heik­ki Sil­ven­noi­nen). Mi­ka Häk­ki­nen vie­rai­lee ja jo­pa Mat­ti Kyllö­nen sekä Erk­ki Mus­ta­ka­ri on pal­kat­tu ki­sa­se­los­ta­jik­si.­Vii­ni­maa­han­tuo­ja Pet­ri Vig­lio­ne sai pie­nen roo­lin fer­ra­ri­na.

Kuva & ääni

Tietokoneanimaatio antaa hyvät lähtökohdat teräväpiirtokuvan mahdollisuuksien luotaamiseen ja jälki onkin kertakaikkisen upeaa katsottavaa. Animaatio on viitseliään yksityiskohtaista ja tekstuureiltaan rikasta, eikä teräväpiirtokuva jätä tästä pikseliäkään hyödyntämättä. Alkuperäisääniraita on tarjolla sekä perinteisenä DD5.1:nä että Dolby True-HD:nä, suomidubbi vain DD5.1-muodossa. Äänimaailma rakentuu elegantisti country-henkisen musiikin ja tilaan hyvin levittäytyvien tehosteiden varaan.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia animoituina storyboardeina (14 min.), erinomainen kokoelma dokumentteja elokuvan tekemisestä ja taustoista (53 min.), epilogi (HD / 4 min.), Martti ja aavevalo -lisätarina (HD / 7 min.), Pixar-lyhytelokuva "yhden miehen orkesteri" (HD / 5 min.) ja hauskanoloinen bongaa autot -peli lapsille. Ekstrat on tekstitetty tai dubattu suomeksi. (PS/IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy