Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

The Revenant

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2015Kesto: 156 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112730086

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ko­mean kolk­ko sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ini­tiaa­ni­seu­tu­jen op­paas­ta, jo­ka jou­tuu vas­toin mu­ser­ta­via to­dennäköi­syyk­siä ryö­mimään tiensä erä­maas­ta ta­kai­sin si­vis­tyk­sen pa­riin.

Ko­mean kolk­ko sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ini­tiaa­ni­seu­tu­jen op­paas­ta (Leo­nar­do Di­Cap­rio), jo­ka jou­tuu vas­toin mu­ser­ta­via to­dennäköi­syyk­siä ryö­mimään tiensä erä­maas­ta ta­kai­sin si­vis­tyk­sen pa­riin. Ru­nol­li­sen yli-in­hi­mil­li­siä ja tois­maal­li­sia sä­vyjä ta­voit­te­le­va ee­pos on hur­ja tai­val, jo­ka rie­pot­te­lee kat­so­jaa au­tioi­den — tai suo­ras­taan vi­ha­mie­lis­ten — man­tu­jen lä­pi an­taen juu­ri riittäväs­ti ruo­kaa ja juo­maa toi­von yllä­pitä­mi­sek­si.
E­lo­ku­va poh­jau­tuu Yh­dys­val­to­jen poh­joi­so­sia 1800-lu­vul­la tal­lan­neen metsästäjän ja tut­ki­mus­mat­kai­li­jan, Hugh Glas­sin, ta­ri­naan, jo­ka il­mes­tyi viih­teel­li­senä seik­kai­lu­ta­ri­na­na ai­ka­lais­leh­dessä. Elo­ku­vaan pää­ty­nyt sa­tu­mai­nen ta­ri­na mais­tuu reip­paas­ti pai­su­te­tul­ta to­tuu­del­ta, mut­ta elo­ku­van­te­kijät suh­tau­tu­vat sii­hen pal­kit­se­van va­ka­vas­ti. Tiu­kal­la po­ke­ri­naa­mal­la ve­det­ty us­ko­ma­ton ta­ri­na ei ole vail­la loo­gi­sia auk­ko­ja, mut­ta epä­to­dennäköis­ten sel­viy­ty­mis­ku­vaus­ten jou­kos­sa tämä on lo­pul­ta kieh­to­va pe­rio­di­lo­ru, jo­ka uut­taa kli­seet ver­rat­tain us­kot­ta­vak­si ja ro­soi­sek­si se­lon­teok­si.
Roo­lis­taan Os­car-pys­tin po­kan­nut Di­Cap­rio yri­see tiensä pal­kit­se­vas­ti toi­pi­laas­ta kos­to­nen­ke­lik­si, ja kan­taa ta­pah­tu­mia yh­destä krii­sistä toi­seen. Tai­val ei ole us­kot­ta­va, mut­ta va­ka­vail­mei­senä län­nen seik­kai­lu­na kui­ten­kin vir­kistävä tuu­lah­dus lä­hellä su­ku­puut­toa käy­nee­seen gen­reen. Ta­ri­nan ka­sau­tu­vat on­nen­kan­ta­moi­set kai­ken epäon­nen kes­kellä pistävät kat­so­jan ymmär­ryk­sen koi­tok­sel­le, mut­ta elo­ku­van upea kuo­si ja ru­nol­li­nen elämä­na­sen­ne pitävät kei­tok­sen ka­sas­sa. Kieh­to­va pe­rio­dit­rip­pi.

Kuva

Upean erotteleva ja elävä kuva edustaa ehdottomasti parasta mitä 4K-formaatilla on tällä hetkellä tarjota. Mykistävän läsnäoleva kuva on terävä, väritoistoltaan vivahteikas ja kauttaaltaan moitteettoman vakaa. Metsän siimeksessä taivasta kohti nousevat kipinät, uhrinsa päällä läähättävä karhu ja villin luonnon komeus tarjoavat kokolaidallisen ihmeteltävää. Jälki on vaikuttavan terävää, mutta samalla läpeensä elokuvamaista. Sonyn android-televisiokin kaatui alkutekstien aikana, joten sekin tuntui häkeltyvän näkemästään. Kertakaikkisen upeaa katsottavaa, joka tuskin on teatterissakaan missään näyttänyt näin hyvältä. Tämä on referenssilevy.

Ääni

Pääosin rauhallisesti sykkivä ääniraita luo tilansa komeasti ja pusertaa tarvittaessa katsojan voimaottein mukaan mankeliin - näin erityisesti legendalle keskeisessä karhupainissa, mutta myös yhteenotoissa intiaanien kanssa. Ääniraita nousee elokuvassa hyvin merkittävään rooliin vuorosanojen vähentyessä.

Ekstrat

Itse 4K-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös aiemmin erikseen julkaistu HD-levy. HD-version ekstroissa kuvagalleria ja fiilistelevän profetoiva luontosaarna, joka ei juuri kerro elokuvan synnystä (44 min.). (IJ)
13/09/2016

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy