Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Autot

Cars 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2006Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 202931EAN: 8717418071011

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Dis­ney-­viih­tee­seen tot­tu­nut ei ih­met­te­le, kun eläi­met pu­hu­vat.

Dis­ney-viih­tee­seen tot­tu­nut ei ih­met­te­le, kun eläi­met pu­hu­vat. Mut­ta au­tot?
Kun au­tot muis­tut­ta­vat Aku Ank­ka –­leh­den si­vuil­la 1960-lu­vul­la seik­kail­lei­ta pu­hu­via hi­naa­ja­pur­ti­loi­ta, eivät odo­tuk­set ole kor­keal­la.
I­dioot­ti­mai­sel­ta tun­tu­va Car­sin al­kua­se­tel­ma muut­tuu kui­ten­kin Pi­xar-a­ni­maat­to­rei­den kä­sissä ihas­tut­ta­vak­si mo­raa­li­ta­ri­nak­si, jo­ka kun­nioit­taa van­haa ame­ri­ca­naa, Rou­te 66 –­muis­to­ja ja kai­ken kii­reen kes­kellä unoh­tu­nut­ta elä­mi­sen mal­lia.
Au­to­kult­tuu­ria muo­va­taan uu­sik­si, ja jo­pa Nas­car-a­jot tun­tu­vat tu­ke­van tee­maa. Oh­jaa­ja John Las­se­te­rin isä joh­ti ai­koi­naan Chev­ro­le­tin va­rao­sa­puol­ta, ja per­he aje­li lo­mil­laan syrjä­teitä. Mo­tel­lit, par­tu­rit ja mo­net nos­tal­gi­sis­ta au­to­mer­keistä (Hud­son, Ca­dil­lac, Porsc­he, Fiat 500) saa­vat seu­raa Ma­se­ra­teis­ta ja Fer­ra­reis­ta. Juu­ri au­toi­luun liit­ty­vien il­miöi­den pa­ro­dia toi­mii niin hy­vin, että elo­ku­vaa seu­raa­vat ai­kui­set siinä missä lap­set­kin.
Suo­mi­dub­bauk­siin on sat­sat­tu. Haus­kin­ta tar­joaa tam­pe­ret­ta pu­hu­va Mart­ti (Heik­ki Sil­ven­noi­nen). Mi­ka Häk­ki­nen vie­rai­lee ja jo­pa Mat­ti Kyllö­nen sekä Erk­ki Mus­ta­ka­ri on pal­kat­tu ki­sa­se­los­ta­jik­si.­Vii­ni­maa­han­tuo­ja Pet­ri Vig­lio­ne sai pie­nen roo­lin fer­ra­ri­na.

Kuva, ääni & ekstrat

THX-merkinnästä voidaan taittaa peistä, mutta visuaalinen ilme ja V8-moottorien murina kuuluvat painopisteisiin. Ekstroihin on tallennettu Martti ja aavevalo (7 min.) ja Yhden miehen yhtye (4 min.) –lyhytelokuvat, 4 min. kevennyksiä ja 7 min. haastattelu. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy