Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Autot

Cars 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2006Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 202931EAN: 8717418071011

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.

Elokuva

Dis­ney-­viih­tee­seen tot­tu­nut ei ih­met­te­le, kun eläi­met pu­hu­vat.

Dis­ney-viih­tee­seen tot­tu­nut ei ih­met­te­le, kun eläi­met pu­hu­vat. Mut­ta au­tot?
Kun au­tot muis­tut­ta­vat Aku Ank­ka –­leh­den si­vuil­la 1960-lu­vul­la seik­kail­lei­ta pu­hu­via hi­naa­ja­pur­ti­loi­ta, eivät odo­tuk­set ole kor­keal­la.
I­dioot­ti­mai­sel­ta tun­tu­va Car­sin al­kua­se­tel­ma muut­tuu kui­ten­kin Pi­xar-a­ni­maat­to­rei­den kä­sissä ihas­tut­ta­vak­si mo­raa­li­ta­ri­nak­si, jo­ka kun­nioit­taa van­haa ame­ri­ca­naa, Rou­te 66 –­muis­to­ja ja kai­ken kii­reen kes­kellä unoh­tu­nut­ta elä­mi­sen mal­lia.
Au­to­kult­tuu­ria muo­va­taan uu­sik­si, ja jo­pa Nas­car-a­jot tun­tu­vat tu­ke­van tee­maa. Oh­jaa­ja John Las­se­te­rin isä joh­ti ai­koi­naan Chev­ro­le­tin va­rao­sa­puol­ta, ja per­he aje­li lo­mil­laan syrjä­teitä. Mo­tel­lit, par­tu­rit ja mo­net nos­tal­gi­sis­ta au­to­mer­keistä (Hud­son, Ca­dil­lac, Porsc­he, Fiat 500) saa­vat seu­raa Ma­se­ra­teis­ta ja Fer­ra­reis­ta. Juu­ri au­toi­luun liit­ty­vien il­miöi­den pa­ro­dia toi­mii niin hy­vin, että elo­ku­vaa seu­raa­vat ai­kui­set siinä missä lap­set­kin.
Suo­mi­dub­bauk­siin on sat­sat­tu. Haus­kin­ta tar­joaa tam­pe­ret­ta pu­hu­va Mart­ti (Heik­ki Sil­ven­noi­nen). Mi­ka Häk­ki­nen vie­rai­lee ja jo­pa Mat­ti Kyllö­nen sekä Erk­ki Mus­ta­ka­ri on pal­kat­tu ki­sa­se­los­ta­jik­si.­Vii­ni­maa­han­tuo­ja Pet­ri Vig­lio­ne sai pie­nen roo­lin fer­ra­ri­na.

Kuva, ääni & ekstrat

THX-merkinnästä voidaan taittaa peistä, mutta visuaalinen ilme ja V8-moottorien murina kuuluvat painopisteisiin. Ekstroihin on tallennettu Martti ja aavevalo (7 min.) ja Yhden miehen yhtye (4 min.) –lyhytelokuvat, 4 min. kevennyksiä ja 7 min. haastattelu. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy