Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Transformers - Two-disc Special Edition

Transformers 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 204946EAN: 7332504990574

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

80-­lu­vun ro­bot­ti­sar­ja­ku­van poh­jal­ta teh­ty vet­reän lap­sen­mie­li­nen toi­min­ta­viih­dy­ke ot­taa al­ku­peräi­sen seik­kai­lu­hen­gen ja pu­kee sen on­nis­tu­nees­ti as­tet­ta tiu­kem­pisä­vyi­sek­si toi­min­tae­lo­ku­vak­si.

80-lu­vun ro­bot­ti­sar­ja­ku­van poh­jal­ta teh­ty vet­reän lap­sen­mie­li­nen toi­min­ta­viih­dy­ke ot­taa al­ku­peräi­sen seik­kai­lu­hen­gen ja pu­kee sen on­nis­tu­nees­ti as­tet­ta tiu­kem­pisä­vyi­sek­si toi­min­tae­lo­ku­vak­si. Uu­si elo­ku­va­ver­sio ei var­maan­kaan ole pu­ris­tien mie­leen, sillä ro­bot­tien ul­koa­sus­sa on siir­ryt­ty tren­dikkäämpään po­ly­go­ni­ri­su­ka­saan ja sa­mal­la me­ne­tet­ty 90% hah­mo­jen omi­nais­piir­teistä. Kas­vo­jen­ko­ho­tuk­seen ta­kaa löy­tyvät kui­ten­kin tu­tut mo­tii­vit, my­to­lo­gia, ja pal­jon sar­ja­ku­vis­ta tut­tua toi­min­taa, jo­ten ky­seessä on lo­pul­ta pe­rin on­nis­tu­nut uu­del­leenläm­mi­telmä.
Yllättäen toi­min­nan ohel­la myös ko­miik­ka toi­mii, osit­tain sik­si että ko­ko­nai­suut­ta­kaan ei voi ot­taa liian va­ka­vas­ti, mut­ta isol­ta osin sik­si että sket­sit ja let­kau­tuk­set ovat ai­dos­ti haus­ko­ja. Eten­kin kuu­lus­te­lu­koh­taus jää mie­leen — kaik­kien John Tur­tur­ron ma­mi­sa­gent­ti-koh­taus­ten ohel­la.
E­lo­ku­va on myös täynnä enemmän tai vä­hemmän hie­no­va­rai­ses­ti laa­dit­tu­ja lef­fa­viit­tauk­sia — pait­si Bayn omiin elo­ku­viin, niin mm. Bumb­le­been ää­ni­pa­lo­jen, S7 t-pai­dan ja Alien-e­lo­ku­vien Fa­ce­hug­ge­rik­si muun­tu­van ra­tin myötä lu­kui­siin mui­hin­kin tun­nis­tet­ta­viin elo­ku­va­ta­pauk­siin. Lisäk­si mu­ka­na on mieltäläm­mittä­viä ha­tun­nos­to­ja al­ku­peräi­sel­le sar­ja­ku­val­le ja sar­jal­le.

Kuva & ääni

Kuva on upean välitön, kristallin kirkas ja väritoistoltaan suorastaan hävyttömän kaunis - kuten Michael Bayn tyyliin kuuluukin. Paikoin, kuten öisellä tehdaspihalla, jälki on tosin huomattavan rakeista ja hitusen pehmeää, mutta pääosin kuva suorastaan itkee hunajaa. Myös ääniraita on hiottu vakuuttamaan - musiikki soi asiallisen mahtipontisesti ja aihepiirin mahdollistamat moninaiset ufoäänet ja kaikenlainen rymistely täyttävät äänimaailman vaikuttavan tehokkaasti. Tässä elokuvassa subbaria ja takakanavia todella käytetään.

Ekstrat

Kahden Blu-Rayn julkaisu, joten ekstroja riittää. Elokuvalevyltä löytyy mainio, tietopitoinen ja yllättävän rehellinen ohjaajan kommenttiraita, joita ei tosin ole tekstitetty suomeksi. Lisäksi mukana on profiilin 1.1-soittimen vaativa paranneltu trivitekstitys ja BD-live ominaisuuksia. Kakkoslevyltä löytyy asiallinen kokoelma dokumentteja elokuvan teosta ja taustoista. Ensimmäinen kokoelma (49 min.) keskittyy kaikkeen aina näyttelijävalinnoista, boot-campiin, kuvauspaikkoihin, stuntteihin, armeijan osallistumiseen ja sisäpiirin piloihin. Toinen kokoelma (65 min.) rönsyilee hieman ensimmäisen kokoelman päälle käsittelemällä kuvausta ja erikoistehosteita, mutta valaisee myös ilahduttavasti tarinan taustoja ja hahmojen adaptointia. Lisäksi mukana on animoitu malligalleria roboteista, katsaus skorpionikohtauksen evoluutioon (9 min.), kooste upeita konseptikuvia (2 min.) ja teaseri sekä kaksi traileria tilaäänin. Easter Egginä vielä levyn tekijälistaus. Kaikki ekstrat tarjoillaan teräväpiirtomuodossa ja - ohjaajan kommenttiraitaa ja trailereita lukuunottamatta - suomenkielisen tekstityksen kera. (IJ)
31/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy