Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Convoy

Convoy - raivopäät 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1978Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 2.0
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582942835

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Suo­ra­vii­vai­nen mo­der­ni län­nen­lo­ru rek­ka­mie­hestä, jo­ka jou­tuu tah­to­mat­taan lain ham­pai­siin puo­lus­tet­tuaan pie­nen mie­hen oi­keuk­sia yh­den she­ri­fin mie­li­val­taa vas­taan.

Suo­ra­vii­vai­nen mo­der­ni län­nen­lo­ru rek­ka­mie­hestä (K­ris Kris­tof­fer­son), jo­ka jou­tuu tah­to­mat­taan lain ham­pai­siin puo­lus­tet­tuaan pie­nen mie­hen oi­keuk­sia yh­den she­ri­fin mie­li­val­taa vas­taan. Ram­bon al­ku­koh­tauk­sen mie­leen tuo­vas­ta yh­tee­no­tos­ta käyn­nis­tyvä pa­ko­mat­ka saa­vut­taa vä­hi­tel­len eep­pi­siä mit­to­ja rek­ka­jo­non kas­vaes­sa osa­val­tios­ta toi­seen, mut­ta tällä ker­taa le­gen­dan kul­ti­voin­ti on lo­pul­ta tär­keämpää kuin tu­li­voi­man esit­te­ly.
C. W. Mc­Cal­lin sa­man­ni­mi­sestä kant­ri­bal­laa­dis­ta in­noi­tuk­sen­sa ot­ta­va elo­ku­va pitää hah­mot help­poi­na, mut­ta sym­paat­ti­si­na, ja tien suo­ra­na eteen ha­keu­tu­vis­ta es­teistä huo­li­mat­ta. Klas­si­sis­ta ai­nek­sis­ta ra­ken­tu­va seik­kai­lu on yhtä ai­kaa ka­pi­na kaik­kea ja ei mitään vas­taan, mut­ta tun­nel­ma on hyvä ja trip­pi pa­koa ar­jes­ta par­haim­mil­laan.

Kuva & ääni

Tyylikkään filmimäinen ja miellyttävän vakaa kuvaa on puunattu teräväpiirtoaikaan pieteetillä. Jokunen oletettavasti jo kuvauksissa pehmeäksi jäänyt otos näyttää yhä heikkoutensa, mutta valtaosin jälki on ihailtavan luonnollista, terävää ja värikylläistä. Useampi otos siloposkisesta Ali MacGrawsta ja risupartaisesta Kris Kristoffersonista on kuin aivan tuoreesta elokuvasta, mutta mitään keinotekoisen kuvankäsittelyn jälkiäkään ei kuitenkaan tarvitse karsastaa. Myös aiemman DVD-julkaisun kohina ja reunavärinä loistavat poissaolollaan. Kokonaisuus on yllättävän hyvä.

Ekstrat

Aiemman DVD:n tavoin stereoksi koodattu mono on dialogiltaan moitteettoman selkeä, eikä nyt teoriassa häviöttömän DTS-HD Master Audio -käsittelyn myötä enää kuulosta häiritsevästi kolkoltakaan. Elokuvan innoituksena ja tunnusmusiikkina toimiva C. W. McCallin "Convoy" soi sekin miellyttävän puhtaasti. Ekstraton. (IJ)
30/04/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy