Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter ja viisasten kivi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2001Kesto: 152 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
2160p UHD 2.40
Ääniraita: DTS: X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740832

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Har­ry Pot­ter ja vii­sas­ten on en­simmäi­nen 4K-­le­vy, jon­ka työn­si soit­ti­meen.

Har­ry Pot­ter ja vii­sas­ten on en­simmäi­nen 4K-le­vy, jon­ka työn­si soit­ti­meen. Mistään syvä­luo­tauk­ses­ta ei tie­tenkään voi näin uu­den tek­nii­kan al­ku­tai­pa­leel­la­ni ol­la ky­se, mut­ta täy­tyy myöntää: vai­ku­tuin.
Ar­vos­te­lin ai­koi­na­ni tätä tai­teel­li­sen kun­nian­hi­mon puut­tees­ta, mut­ta ai­ka­lais­ver­tai­luis­sa mui­hin lap­sil­le suun­nat­tui­hin fan­ta­siae­lo­ku­viin, tein sil­le kun­niaa.
Ch­ris Co­lum­bus oli tie­tys­ti Yk­sin ko­to­na –e­lo­ku­vien­sa ta­kia ai­ka­moi­nen pet­ty­mys, kun kuu­lim­me oh­jaa­jan va­lin­nas­ta.
”­Kir­jat myös herät­tivät niin vah­vo­ja mie­li­ku­via, että suo­ri­tus­ta voi pitää li­ki kii­tettävänä. Hyvää viih­dettä ja myön­tei­nen yllä­tys.”, kir­jai­lin yli 15 vuot­ta sit­ten.
Työs­ken­te­lin ai­koi­naan uu­tis­toi­mis­tos­sa, ja var­maan­kin 30 suo­ma­lais­ta sa­no­ma­leh­teä jul­kai­si vuon­na 1998 ilmötä kä­sit­te­levän broads­heet-ko­koi­sen re­por­taa­si­ni, kun en­simmäi­nen kir­ja oli suo­men­net­tu. J.K. Row­ling sai jo 1973-1975 Tol­kie­nin­sa lu­ke­neen sci­fi-fa­nin hyväk­synnän oi­tis yh­distäessään Nar­niaa, Vii­sik­ko-kir­jo­ja ja sisäop­pi­lai­tos­seik­kai­lu­ja fan­ta­siaan.
E­lo­ku­va oli si­ten vääjäämättä pet­ty­mys, mut­ta ny­ky­kat­san­nos­sa se tun­tuu suo­ras­taan rie­mas­tut­ta­val­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Jo Sanrew Metronomen DVD.n kuvaa pidin erinomaisena ja BD paransi. 4K merkitsee kuitenkin dramaattista muutosta, vaikka alun perin tämä on toki kuvattu filmille ja skannattu sitten 4K:na.Silti väritoisto on aiempaa monimuotoisempi ja musta mustempaa verrattuna siihen, mihin olen tottunut.
Eron huomaa parhaiten ääritilanteissa, joista hyvänä esimerkkinä käy neljännen kappaleen myrskyävä kalliosaari. BD:llä tämä näyttää suttuiselta VHS:ltä verrattuna UHD:hen. Aavistuksen keinotekoisuutta saattaa joskus silmä olla tosin havaitsevinaan elokuvan aikana.
Erikoisinta on se, että uusintakatsannossa tai oikeastaan –kuulemalta äänentoisto tuntuu perin onnistuneelta. Tämä koskee varsinkin John Williamsin eläväistä musiikkia.
Kansiosta löytyy peräti kolme levyä. Mukana on BD:n lisäksi ekstralevy. Sen sisältö on tuttua jo liki kymmenen vuoden takaa. Mukana on Daniel Radcliffen intro (2 min.) ja 72 min. dokumentit. Poistettuja tai pidennettyjä kohtauksia on seitsemän (10 min.). Lisäksi voi katsoa kolmea traileria ja 15 tv-mainosta. UHD:lla ei ole ekstroja, mutta BD:lle on puolestaan tallennettu 20 min. dokumentit ja seitsemän poistettua kohtausta (9 min.). (PS)
05/12/2017
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy