Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek IV - The Voyage Home

Star Trek IV - Aikamatka 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1986Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 95170EAN: 7332431994577

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tai­vaal­le il­mes­ty­nyt jät­timäi­nen luo­tain uh­kaa maa­pal­loa tu­hol­la el­lei Kirk on­nis­tu mat­kaa­maan ajas­sa taak­sepäin ja tuo­maan kah­ta lau­la­vaa ryhä­va­las­ta ta­kai­sin vas­taa­maan sen kut­sui­hin.

Tai­vaal­le il­mes­ty­nyt jät­timäi­nen luo­tain uh­kaa maa­pal­loa tu­hol­la el­lei Kirk on­nis­tu mat­kaa­maan ajas­sa taak­sepäin ja tuo­maan kah­ta lau­la­vaa ryhä­va­las­ta ta­kai­sin vas­taa­maan sen kut­sui­hin. Odot­ta­mat­to­man hil­peä seik­kai­lu heittää täh­ti­lai­van mie­histön 80-lu­vun San Fran­cis­coon, jo­ka tar­joa­kiin lu­kui­sia paik­ko­ja ih­met­te­lyl­le ja sekä dip­lo­ma­tian että kie­li­tai­don har­joit­te­lul­le. Kiis­tat­ta haus­kin täh­ti­seik­kai­lu tähän men­nessä, ja elo­ku­va, jo­ka näyttää, että freewil­lymäi­sen "pe­las­ta­kaa va­laat" -e­lo­ku­van voi tehdä myös tyy­lillä.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva on miellyttävän terävä, väritoistoltaan jäsentynyt ja moitteettoman levollinen. Hyvä, virikkeellinen ja tilakuvaltaan hallittu ääniraita.
Ekstroissa kerrassaan loistava Shatnerin ja Nimoyn kommenttiraita, jolla kaverukset muistelevat, analysoivat ja rupattelevat leppoisasti koko elokuvan läpi. Fanikommenttiraidalla Star Trek XI:n käsikirjoittajat Roberto Orci ja Alex Kutzman kertovat omista vaikutelmistaan ja lapsuuden muistoistaan elokuvaan liittyen. Aiemmista osista tuttu tietopankki viimeistelee elokuvaan linkittyvät ekstrat.
Dokumenttitarjonnan parhaimmistoa edustaa mainio retrospektiivinen katsaus elokuvan syntyyn (28 min.), kooste kokemuksista kuvauspaikoilta (7 min.) ja kooste kolmen elokuvan muodostamasta eräänlaisesta trilogiasta (HD 10 min.). Myös kokoelma tavanomaisia tuotannon aikaisia haastatteluita Shatnerin (15 min.), Nimoyn (16 min.) ja DeKelleyn (13 min.) kanssa tarjoilee muutaman tiedonjyvän ja kaikessa väkinäisyydessään hauskan hetken.
Lisäksi mukana on koosteet äänisuunnittelusta (12 min.), Chekovin roolista (HD 6 min.), aikamatkustuksen teoriasta (11 min.), valaista (6 min.), vulkaaneista (8 min.), Kirkin naisista (8 min.), luonnonsuojelusta (HD 6 min.), elokuvan luotaimesta (HD 4 min.), tehosteista (yht. 17 min.) ja näyttelijä Mark Lenardista (13 min.). Sokerina pohajalla vielä tribuutti Roddenberrylle (8 min.), yhden kohtauksen otosvertailu (4 min.), alkuperäinen traileri (HD), kuvagalleria, storyboard-galleria ja BD-Live -peli. (IJ)
03/09/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy