Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Escape From New York - Special Edition

Pako New Yorkista 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1981Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 89589EAN: 6415750912666

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kes­kus­pan­kin ryöstöstä elin­kau­ti­seen tuo­mit­tu en­ti­nen so­ta­san­ka­ri Sna­ke Pliss­ken saa yh­teis­kun­nal­ta it­se­mur­ha­tehtävän ha­kea pak­ko­las­kun teh­nyt Yh­dys­val­tain pre­si­dent­ti kes­keltä Man­hat­ta­nia, jos­ta on teh­ty ri­kol­lis­jen­gien van­ki­saa­ri.

Kes­kus­pan­kin ryöstöstä elin­kau­ti­seen tuo­mit­tu en­ti­nen so­ta­san­ka­ri Sna­ke Pliss­ken (Kurt Rus­sell) saa yh­teis­kun­nal­ta (Lee van Cleef) it­se­mur­ha­tehtävän ha­kea pak­ko­las­kun teh­nyt Yh­dys­val­tain pre­si­dent­ti (Do­nald Plea­sen­ce) kes­keltä Man­hat­ta­nia, jos­ta on teh­ty ri­kol­lis­jen­gien (po­mo­na Isaac Hayes) van­ki­saa­ri.
Sil­loi­seen lä­hi­tu­le­vai­suu­ten si­joit­tu­va kult­tik­las­sik­ko ve­to­si loh­dut­to­muu­del­laan, ni­hi­lis­millään ja camp-ar­voil­laan. Car­pen­te­rin par­hai­ta elo­ku­via. Si­vuo­sis­sa mm. Er­nest Borg­ni­nen ja Har­ry Dean Stan­ton.

Kuva, ääni & ekstrat

Pienellä 5 miljoonan dollarin budjetilla ja pääosin yöllä kuvattu 80-luvun tieteiselokuva asettaa haasteelliset lähtökohdat myös DVD-kuvalle. Lähtökohtiin nähden kuva on kuitenkin varsin hyvä: väritoistoltaan hallittu, miellyttävän levollinen ja parhaimmillaan myös asiallisen tarkka. Ääniraita on selkeä, vaikkei ilman lievää kohinaa selviäkään. Ekstroissa tiivis dokumentti elokuvan synnystä (15 min.), traileri ja teaseri. Traileri ja teaseri tosin vaikuttaisivat menneen ristiin valikoissa. (PS/IJ)
05/12/2009
05/12/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy