Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Kylä

The Village 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110715EAN: 7393834486304

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ou­to­jen pe­to­jen vai­noa­mas­ta, ul­ko­maail­mas­ta täy­sin eristäy­ty­neestä pie­nestä kylästä ker­to­va tril­le­ri Kylä on neljäs M. Night Shya­ma­la­nin ta­hal­li­sen ar­voi­tuk­sel­li­sen ja mil­tei ma­te­maat­ti­sen las­kel­moi­dun tyy­lin tun­net­tu tuo­tos.

Ou­to­jen pe­to­jen vai­noa­mas­ta, ul­ko­maail­mas­ta täy­sin eristäy­ty­neestä pie­nestä kylästä ker­to­va tril­le­ri Kylä on neljäs M. Night Shya­ma­la­nin ta­hal­li­sen ar­voi­tuk­sel­li­sen ja mil­tei ma­te­maat­ti­sen las­kel­moi­dun tyy­lin tun­net­tu tuo­tos. Kuu­den­nen ais­tin ohel­la se on myös oh­jaa­ja/kä­si­kir­joit­ta­jan ehein ja vir­kein jännä­ri – mikä on eri­tyi­sen kun­nioi­tet­ta­vaa ot­taen huo­mioon, että ta­ri­naan an­nos­tel­lut kään­teet toi­mi­vat, vaik­ka niitä aiem­pien elo­ku­vien poh­jal­ta pe­riaat­tees­sa pys­tyy­kin odot­ta­maan.

Kuva

Kuva on miellyttävän sävykäs ja hillitystä väripaletistaan huolimatta myös sisällöllisesti ilahduttavan rikas. Lievää kohinaa lukuun ottamatta jälki on kiitettävän levollista, eikä kuvan lievä pehmeyskään muodostu ylittämättömäksi häiriötekijäksi.

Ääni

Shyamalan vannoo tunnetusti elokuvissaan ääniraidan nimiin tehokeinona, joten ei ole yllätys, että tässäkin on panostettu äänimaailman niin rauhan kuin hädän hetkillä. James Newton Howardin säveltämä ja osaltaan viulisti Hilary Hahnin tulkitsema musiikkiraita on oleellinen ja elegantti osa muutoin varsin naturalistisen vähäeleistä äänimaailmaa. Ääniraita on tarjolla sekä Dolby- että DTS-muodoissa, joista molemmat selviävät tehtävästään likimain yhtä hyvin.

Ekstrat

Ekstroissa hieman keskimääräistä kiinnostavampi making of –dokumentti (25 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (11 min.), vaisu videopäiväkirja (5 min.), irrallinen Indiana Jones -kotivideo ohjaajan nuoruudesta (3 min.) ja kuvagalleria. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy