Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Throne of Blood

Seittien linna 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1957Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: CriterionKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Criterion) ellei toisin mainita.

Elokuva

“­Mie­hen elämä on yhtä mer­ki­tyk­setön kuin hyön­tei­sellä”.

“­Mie­hen elämä on yhtä mer­ki­tyk­setön kuin hyön­tei­sellä”. Sa­mu­rai-gen­ren ystä­vien mie­lestä Seit­tien lin­na on kaik­kien ai­ko­jen pa­ras Sha­kes­pea­re-fil­ma­ti­soin­ti, ja voi jo­ku muu­kin ol­la sa­maa mieltä. Ku­ro­sawan sa­mu­rai­ta­ri­nois­ta tämä on sa­mal­la syn­kein.
Il­keä väittäi­si syyk­si nai­sen har­vi­nai­sen vah­van roo­lin — vieläpä ja­pa­ni­lai­ses­sa elo­ku­vas­sa. Mac­beth-näy­telmässä ai­na­kin hie­man liioi­tel­laan nai­ses­sa asu­vaa ah­neut­ta ja pa­huut­ta — oli ta­ri­na sit­ten siir­ret­ty feo­daa­lia­jan Ja­pa­niin tai ei.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on varsinkin elokuvan alussa ja lopussa aikamoista lumisadetta. Kuva näyttää silti aika hyvältä, jos tätä vertaa 1990-luvun loppupuolella televisiossa esitettyyn versioon. Printtivikoja on jäänyt putsaamatta. Selkeä monoraita. Poikkeuksellista on se, että voit valita kahdesta korkeatasoisesta englannin käännöksestä. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, essee, huomioita käännöksistä sekä 24 sivun triviavihko. R1-levy. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy