Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

The Shallows

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2016Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031000070

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Na­pak­ka kesäjännä­ri ame­rik­ka­lais­surf­fa­ris­ta, jo­ka edes­men­neen äi­tinsä muis­to­ja ve­res­tel­lessään pää­tyy nok­ka­pok­ka­sil­le syrjäi­sen ran­nan hain kans­sa.

Na­pak­ka kesäjännä­ri ame­rik­ka­lais­surf­fa­ris­ta (B­la­ke Li­ve­ly), jo­ka edes­men­neen äi­tinsä muis­to­ja ve­res­tel­lessään pää­tyy nok­ka­pok­ka­sil­le syrjäi­sen ran­nan hain kans­sa. Vä­hin evin ja vielä vä­hem­min vuo­ro­sa­noin ete­nevä kuu­ru­pii­lo löytää hyvän is­kun sel­viy­ty­mis­tais­te­luun — sil­ti tämän ris­ti­mi­nen uu­dek­si Tap­pa­ja­haik­si on sa­ma kuin kut­sui­si ma­toa on­gen kou­kus­sa lou­naak­si.
A­voi­men me­ren sel­viy­ty­mis­lo­ru­jen ja tap­pa­ja­hai-k­loo­nien jou­kos­sa tämä on nät­ti ja su­la­va viih­dy­ke. Aust­ra­lian Queens­lan­din lai­naa­ma miljöö luo mie­len­kiin­toa au­rin­gon ja aal­to­jen ma­ri­noi­des­sa hain lou­nas­ta.
Pääo­sas­sa yk­sin pais­ki­va, ja hyvän suo­ri­tuk­sen ete­kevä, Li­ve­ly on ker­to­nut kiin­nos­tu­neen­sa elo­ku­vas­ta osit­tain mie­hensä, Ryan Rey­nold­sin, aiem­man sa­man­kal­tai­sen erak­ko­suo­ri­tuk­sen an­sios­ta elo­ku­vas­sa "Bu­ried". Lop­pu­tu­los on vä­hemmän klaust­ro­fo­bi­nen, mut­ta yhtä­lail­la tyy­likkään no­vel­li­mai­nen ko­kei­lu. Lip­pu­luu­kul­la tämä oli me­nes­tys.

Kuva

Auringonpaahtama kuva on kiitettävän terävä ja erotteleva, vaikka osin 4K:na kuvattu elokuva onkin masteroitu 2K-tasossa. Väritoisto on jäsentynyttä ja kattaa koko spektrin neonhehkuisen hekumallisesta paratiisista valkoisine hiekkarantoineen ja lämpimän vihreine vesineen aina valloviin aallon tyrskyishin ja veteen levittäytyviin verivanoihin komeasti. Samasta boksista omalta levyltään löytyvä 2K-versio on väritoistoltaan hieman hyökkäävämpi, paikoin jopa tukkoisuuteen asti.

Ääni

Simppeli ääniraita voisi takoa enemmän jännitystä tapahtumiin, mutta geneerisen naturalistisena värityksenä anti on auttava, ja tehosteiden osalta jopa hyvä raita. 4K-version ääniraita on taltioitu Dolby Atmos / Dolby TrueHD 7.1 -muodossa kun taas 2K-version seurana on DTS-HD Master Audio 5.1 -raita.

Ekstrat

4K-version levy on ekstraton. 2K-version ekstroissa poistettuja kohtauksia (5 min.), making of (6 min.) ja koosteet haihyökkäyksistä (8 min.), hai-tehosteista (7 min.) ja kuvauksista Lord Howe Islandilla (6 min.). (IJ)
21/02/2017

Tekijät

Ohjaaja: Jaume Collet-Serra
Pääosissa: Blake Lively
Tarina: Anthony Jaswinski
Kuvaus: Flavio Labiano
Musiikki: Marco Beltrami

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy