Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Soul - sielun syövereissä

Soul 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2020Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 8717418585723

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

In­si­de Ou­tin si­sar­teos mu­sii­ki­no­pet­ta­jas­ta, jo­ka ti­pah­taa suu­ren breik­kinsä kyn­nyk­sellä viemä­ri­kai­voon ja jou­tuu elämää suu­rem­mal­le tri­pil­le maail­mo­jen vä­liin.

In­si­de Ou­tin si­sar­teos mu­sii­ki­no­pet­ta­jas­ta, jo­ka ti­pah­taa suu­ren breik­kinsä kyn­nyk­sellä viemä­ri­kai­voon ja jou­tuu elämää suu­rem­mal­le tri­pil­le maail­mo­jen vä­liin. Tai­pa­leen tar­koi­tus on löytää elämän tar­koi­tus, ei ih­mis­kun­nan ta­sol­la vaan hy­vin hen­kilö­koh­tai­sel­la oman sie­lun ta­sol­la.
Dis­ney/­Pi­xar-uu­tuus on saa­nut osak­seen lä­hinnä ke­hu­ja, ja ymmär­rettäväs­ti näin. Ky­seessä on hiot­tu ja haus­kan omin­ta­kei­nen seik­kai­lu, jo­ka ot­taa pääo­saan­sa ta­vik­sen, mut­ta heittää tämän lin­koon jo­ka on kaik­kea muu­ta kuin ta­va­no­mai­nen. Mo­ni elo­ku­van ai­voi­tus on haus­ka ja kiin­nos­ta­va, mut­ta ken­ties elävän imp­ro­vi­saa­tion ta­voin se ei osu nuot­tei­hin­sa lä­heskään ai­na tar­kas­ti.
Lop­pu­tu­lok­se­na on aja­tuk­sia herättävä ja elämää myötä­kar­vaan si­littävä epi­so­di, jo­ka sor­tuu pai­koin kli­sei­siin ta­ri­nas­saan (li­ki­pitäen lä­hes kaik­ki en­ke­lin kos­ke­tus -tyy­li­set ta­ri­nat) ja toi­si­naan yliy­rittä­mi­seen vi­suaa­leis­saan (näin eten­kin Pi­cas­sol­ta lai­na­tuis­sa vii­va­piir­ros­hah­mois­saan) mut­ta ve­toaa sil­ti vai­vat­ta ko­ko­nai­suu­te­na.

Kuva

Virheetön kuva on vakaa, värikylläinen ja komean erotteleva. New York piirtyy vahvan värikkäästi ja elävästi, ja tämän vastapainoksi aseteltu fantasiamaailma hehkuvan hattaramaisesti. Välimaailma tuntuu leipovan yhteen vaikutteita Picassolta, Hello Kittystä ja Lego-elokuvien Unikittyn universumista, mutta pehmeän hehkuva miljöö vetoaa kokoelmana. Kokonaisuus ei ole täysin koherentti, mutta huoliteltu se on aivan kuten odottaa sopii.

Ääni

Ääniraita antaa improvisoitua henkeä hakevalle jazz-jammailulle paljon sijaa, mutta osaa myös luoda sekä todellisia että epätodellisia miljöitä hyvin. Elokuvan musiikkiraita palkittiin peräti Oscar-pystillä, joten odotukset olivat kovat tällä saralla. Odotuksia ei aivan lunasteta, mutta The Late Show with Steven Colbert -ohjelman pianistina tunnetun Jon Batisten ja kumppaneiden luoma raita hengittää vapaasti. Alkuperäinen englanninkielinen raita on taltioitu DTS-HD Master Audio 7.1 -muodossa ja dubatut raidat DD5.1-muodossa. Suomenkielisinä ääninä mm. Joonas Saartamo, Pirjo Heikkilä, Jani Karvinen, Saimi Hoyer, Meri Nenonen ja Heidi Herala.

Ekstrat

Itse elokuvalevyn tekstitetyissä ekstroissa kaksi koostetta (yht. 18 min.) ja tekijöiden kommenttiraita. Boksin kakkoslevyllä lisäksi poistettuja kohtauksia ja lisää koosteita. (IJ)
28/07/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy