Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Amsterdam

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018025394

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hyvän­tul­li­nen vei­ja­ri­ta­ri­na kol­mi­kos­ta, jo­ka sot­keu­tuu 1930-­lu­vun New Yor­kis­sa mut­kik­kaa­seen vyyh­tiin.

Hyvän­tul­li­nen vei­ja­ri­ta­ri­na kol­mi­kos­ta (Ch­ris­tian Ba­le, Mar­got Rob­bie ja John Da­vid Was­hing­ton), jo­ka sot­keu­tuu 1930-lu­vun New Yor­kis­sa mut­kik­kaa­seen vyyh­tiin. Dek­ka­rin pol­ku­ja tal­laa­va lo­ru ot­taa vauh­tia en­simmäi­sen maail­man­so­dan tais­te­lu­ken­tiltä ja va­koo­jien pe­leistä vi­rittääk­seen mys­tee­rin, jo­ka voi yhtä hy­vin rat­ke­ta yh­den rik­kaan mie­hen ven­det­tan kuin maail­mo­ja sy­lei­levän sa­la­lii­ton kaut­ta.
Ko­me­dian ja jännä­rin vä­listä sar­kaa tal­laa­va elo­ku­va on puh­taas­ti fik­tii­vi­nen, mut­ta ot­taa in­noi­tuk­sen­sa to­si­maail­mas­ta. Ken­raa­li Smed­ley But­le­rin ta­ri­nas­ta am­men­ta­va lo­ru ot­taa kai­ku­ja myös Do­nald Trum­pin val­lan vii­mei­sistä päi­vistä, jos­kin mars­si vaih­tuu tässä gaa­lak­si.
Ko­ho­kas py­syy mui­keas­ti ka­sas­sa tai­teil­len jos­sa­kin Kun­niat­to­mien pas­kiais­ten ja Agat­ha Ch­ris­tien vä­li­maas­tos­sa. Lop­pu­tu­le­ma on enemmän vat­san täyttävä mu­na­kas kuin tai­do­kas ma­ren­ki, mut­ta tai­val on hil­peän omin­ta­kei­nen. Myös tun­nis­tet­ta­vien kas­vo­jen li­ta­nia on mit­ta­va.

Kuva

Erinomainen joskin hitusen puuteroitu kuva on vakaa, värikylläinen ja kauniisti periodipatinoitu. Valo ja varjo tanssivat näyttävästi ja miljöö vaihtelee tahdikkaasti.

Ääni

Dialogivetoinen ääniraita yrittää ottaa tapahtumia kiinni siinä missä dekkarinsakin, mutta kokonaisuus on koukuttava. Näytelmämäinen ääniraita kaivaa paikoin kielen poskestaan. Tarkasti artikuloiva ääniraita karttaa banaalia läppää ja laukoo vuoron perään faktaa ja kaskuja napakalla tahdilla. Kaikki sketsit eivät osu maaliinsa, mutta se ei tunnu olleen tarkoituskaan.

Ekstrat

Ekstroissa kevyt making of (16 min.). (IJ)
29/12/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy