Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Last Duel

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 153 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418600853

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vuo­den 1386 tietä­mil­le si­joit­tu­va ri­ta­rijännä­ri ot­taa kä­sit­te­lyyn ne ta­pah­tu­mat, jot­ka joh­ti­vat kah­den ystävän ve­ri­seen tais­te­luun toi­sen vai­mon kun­nias­ta.

Vuo­den 1386 tietä­mil­le si­joit­tu­va ri­ta­rijännä­ri ot­taa kä­sit­te­lyyn ne ta­pah­tu­mat, jot­ka joh­ti­vat kah­den ystävän ve­ri­seen tais­te­luun toi­sen vai­mon kun­nias­ta. Kol­men osa­puo­len näkö­kul­mis­ta avau­tu­vat ta­ri­na ot­taa poh­jim­mil­taan oi­keus­sa­lid­raa­man kaa­ren, mut­ta sen il­mai­su­muo­to on kaik­kea muu­ta: ve­ri­nen, mu­tai­nen ja kai­kis­sa val­ta­pi­rue­teis­saan suo­ras­taan pi­rul­li­nen. Elo­ku­va muun­tau­tuu kieh­to­vas­ti jo­kai­sen näkö­kul­man myötä jättäen elämän ja kuo­le­man, to­tuu­des­ta pu­hu­mat­ta­kaan, ai­na hius­kar­van va­raan.
E­lo­ku­va on­nis­tuu säi­lyttämään rou­hean us­kot­ta­vuu­den it­seään tois­ta­vas­ta ker­ron­nas­ta huo­li­mat­ta. Miljöö on ma­kean us­kot­ta­va ja ai­ka­mat­kan ta­voin sa­tu­mai­nen. Matt Da­mon, Adam Dri­ver ja Jo­die Co­mer te­kevät kol­miod­raa­man pääo­sis­sa va­kaa­ta jäl­keä: Näin eri­tyi­ses­ti Da­mon, jon­ka roo­li­hah­mo ko­kee muut­tu­mis­lei­kissä ko­vim­mat väännöt. Ve­ri­nen lop­pu­ka­neet­ti on se­kin pait­si hyytävä myös yllättävä.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu väi­te­tys­ti to­si­ta­ri­naan. Tätä ei ole vai­kea us­koa.

Kuva & ääni

Upea miljöö toistuu luontevan värikylläisesti ja terävästi. Formaatin puitteissa jälki on kerrassaan upeaa. Samaa voi sanoa myös tehosteitaan myöten napakasta ääniraidasta.

Ekstrat

Ekstroissa making of (34 min.) ja traileri. (IJ)
28/03/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy