Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Four Lions

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 238915EAN: 6416548535838

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Four Lions ot­taa hoi­taak­seen li­ki mah­dot­to­man tehtävän.

Four Lions ot­taa hoi­taak­seen li­ki mah­dot­to­man tehtävän. Mitä haus­kaa voi ol­la it­se­mur­ha­pom­mit­ta­jis­sa ja ji­ha­din­sa lu­mois­sa he­ku­moi­vis­sa ter­ro­ris­teis­sa?
Niinpä vaan huu­mo­ri, pi­ki­mus­ta­kin, on po­lii­ti­kon pa­hin pe­lo­nai­he. Elo­ku­va ker­too neljästä pölk­kypäästä, jot­ka al­ka­vat suun­ni­tel­la it­se­mur­hais­ku­ja Eng­lan­nis­sa.
Jol­lain il­veellä te­kijät eivät pilk­kaa ku­vat­ta­via per­soo­nia, eivät syyl­lis­ty ra­sis­miin ja luul­ta­vas­ti pys­tyvät är­syttämään mo­lem­pia po­liit­ti­sia ää­ripäitä.
Ang­li­kaa­nius­koi­sia käy­tetään juo­nenkään­teissä hy­vin vähän. Se­kin vähä mitä käy­tetään, heitä ku­va­taan jo­pa vielä­kin tyh­mem­pinä kuin näitä lap­sel­li­suu­des­saan jo­ten­kin hur­maa­via hen­kilö­hah­mo­ja.
Jo­pa suo­ma­lai­nen saa ajat­te­le­mi­sen ai­het­ta, kun Shef­fiel­din teräs­kau­pun­gis­sa ku­vat­tu elo­ku­va vi­laut­taa ih­meen näyttäväs­ti Ou­to­kum­mun teh­das­ta. Aja­tus me­nee ai­ka no­peas­ti sii­hen, mi­ten ”vääräus­koi­siin” suh­tau­du­taan pe­rin­tei­sillä teol­li­suus­paik­ka­kun­nil­lam­me.

Kuva & ääni

Tämä elokuva kannattaa ehdottomasti katsoa, jos ei oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella Suomessa jylläävistä perussuomalaisista tai ylipäätään koko terrorismin vastaisesta sodasta.

Ekstrat

Dokumenttitarkkuuden kuvaa. Ääniraita puolestaan on jopa yllättävän muhkea. Ei ekstroja. (PS)
01/01/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy