Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Ilmestyskirja. Nyt. - Final Cut

Apocalypse. Now. - Final Cut 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1979/2019Kesto: 182 minuuttia
Julkaisija: FutureFilmKuva:
1080P 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6416548616230

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FutureFilm) ellei toisin mainita.

Elokuva

Rau­hal­li­sen pai­nos­ta­va elo­ku­vak­las­sik­ko muun­taa so­tae­lo­ku­van psy­ko­lo­gi­sek­si erä­tai­pa­leek­si, jos­sa tehtävä vie mie­hen vii­da­kon lä­pi hai­rah­tu­neen up­see­rin jäl­jil­le.

Rau­hal­li­sen pai­nos­ta­va elo­ku­vak­las­sik­ko muun­taa so­tae­lo­ku­van psy­ko­lo­gi­sek­si erä­tai­pa­leek­si, jos­sa tehtävä vie mie­hen (Mar­tin Sheen) vii­da­kon lä­pi hai­rah­tu­neen up­see­rin (Mar­lon Bran­do) jäl­jil­le. Jäl­jet kui­ten­kin tun­tu­vat vievän kauem­mas kuin ih­mis­mie­len on tar­koi­tus mat­ka­ta.
Mar­lon Bran­do on vii­da­kos­sa omaa si­vi­li­saa­tio­taan pyö­rittävä ken­raa­li, jol­le ympä­rillä rai­voa­va Viet­na­min so­ta on vain his­to­rian ha­vi­naa. Mar­tin Sheen on klas­si­nen ker­to­ja, jon­ka täy­tyy päättää tehdäkkö sir­kuk­ses­ta lop­pu vai liit­tyäkkö sii­hen.
A­lun­pe­rin 289-mi­nuut­ti­sek­si vuon­na 1979 lei­kat­tu elo­ku­va ly­hen­tyi teat­te­riin 146-mi­nuut­ti­sek­si, mut­ta pi­den­tyi sit­tem­min 50 mi­nuu­til­la vuo­den 2001 Il­mes­tys­kir­ja Nyt Re­dux-ver­siok­si. Elo­ku­vas­ta on­kin ol­lut lu­ke­mat­to­mia eri leik­kauk­sia, jois­ta tämä on se kol­mas vi­ral­li­nen ver­sio. Nyt oh­jaa­ja Cop­po­la keit­ti kas­tik­keen ka­saan ly­hentäen ee­pok­sen 182 mi­nuut­tiin. Ver­rat­tu­na Re­du­xiin tästä lai­tok­ses­ta puut­tuu noin 20 mi­nuut­tia, mm. Play­boy-pu­pu­jen toi­nen tu­le­mi­nen ja osa plan­taa­sin ta­pah­tu­mis­ta.
Lop­pu­tu­los on or­gaa­ni­ses­ti sol­ju­va epi­so­di, jo­ka tun­tuu mean­de­roi­van vain tar­koi­tuk­sel­la. Lo­pun in­fer­naa­li­nen fi­naa­li on pi­dem­pi kuin sen ken­ties tar­vit­si­si ol­la, mut­ta ajan kans­sa avau­tu­va mie­lettö­myys toi­mii koi­tok­sen pää­te­pis­teenä.

Kuva

Kuuman kostea kuva on kiireettömän vakaa, miellyttävän jäsentynyt ja väritoistoaan myöten luontevan patinoitu. Jälki on kaikessa kamaluudessaan kaunista ja hallittua tavalla, joka on kunniaksi elokuvaklassikolle. Anti on myös hillityn terävää ja vaivattoman luonnollista, jopa siinä määrin, että levyä voisi melkein uskoa 4K:ksi. Elokuva onkin nyt haettu uudelleen alkuperäisiltä negatiiveiltä ja masteroitu peräti 4K:na. Myös elokuvan 4K-versio on julkaistu maailmalla, mutta tässä kyse on huikeasta HD:stä.

Ääni

Napakan meanderoiva ääniraita soljuu ihmismielen syövereissä uskottavasti ja räjähtää valkokankaalle Wagnerin saattelemana aivan kuten toivoa voisi. Puhdas, energinen ja vaivattoman hallittu ääniraita ei kuulosta ikäiseltään.

Ekstrat

Uusissa ekstroissa mm. ohjaajan alkusanat tälle elokuvan versiolle, kyselytunnin kooste Tribecan elokuvafestivaaleilta, John Miliuksen haastattelu, trailereita ja koosteet mm. elokuvan 40-vuotisesta matkasta, remasteroinnista ja kuvaustunnelmista. Boksin sisältämä DVD tarjoaa lisäksi neljän tunnin edestä haastatteluita, klippejä ja valokuvia. (IJ)
18/05/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy